Demissionair minister Tamara van Ark voor Medische Zorg (links) en demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid tijdens het debat in de Ridderzaal.
Volledig scherm
Demissionair minister Tamara van Ark voor Medische Zorg (links) en demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid tijdens het debat in de Ridderzaal. © ANP

Kabinet lobbyt hard om grenzen voor Nederlanders open te houden

Nederland heeft intensief contact met andere EU-lidstaten om de vakanties zoveel mogelijk door te laten gaan voor mensen met een vaccin- of negatief testbewijs. Of dat lukt, zal moeten blijken. ,,Iedereen wil proberen het vrije verkeer open te houden’’, zei demissionair zorgminister Hugo de Jonge in het coronadebat. 

11 reacties

 • Jan Willemsen

  2 maanden geleden
  Loopt met een sisser af. Geen vervuilende mondkapjes en geen avondklok. Ik stel een middagklok voor tussen 12 en 15 uur, lekker slapen op de kosten van corona
 • N. Leusink

  2 maanden geleden
  Als er weer maatregelen komen dan graag ook met zijn alleen de rekening betalen van de maatregelen en niet de ene groep doorbetalen en de andere groep naar de kloten laten gaan. Want veel mensen willen wel maatregelen maar er niet voor betalen.
 • henk hartog

  2 maanden geleden
  Wanneer is deze waanzin over ? Het is gewoon een zware Griepvirus, dat hoort erbij, is al honderden jaren op de Aarde aanwezig.... gewoon stoppen ermee. Stop met deze waanzin
 • N. Leusink

  2 maanden geleden
  Nu nog de woningcrisis, een nog groter probleem dan corona, net zo aanpakken als de coronacrisis. Dan pas kan Rutte tegen alle burgers zeggen blijf zoveel mogelijk thuis.
 • Willem Beumer

  2 maanden geleden
  Ik deel de mening van Wilders, vwb geen paniek te zaaien. Zeker niet zolang de ziekenhuisopnames niet buitenproportioneel toenemen. En zeker ook niet een herinvoering van de mondkapjes plicht. Mensen zouden meer hun eigen rationele conclusies moeten trekken!