Kabinet met PvdA en GroenLinks komt dichterbij: links duo wil in één onderhandelingsteam

VIDEOVVD en D66 koersen af op kabinetsonderhandelingen met CDA, PvdA en GroenLinks. Het linkse duo lijkt bereid om met één onderhandelingsteam - zonder secondanten - aan te schuiven. Bovendien wordt gedacht aan meer concessies door PvdA en GroenLinks, om zo VVD en CDA te verleiden tot samenwerking.

10 reacties

 • Jan Kwakkel

  2 jaar geleden
  Het wordt tijd dat we weer een links kabinet krijgen. Rutte heeft in die jaren dat hij premier was alles naar de verdoeminis geholpen. Kijk naar de puinhopen bij het CBR, de Belastingdienst, het UWV, de woningnood, de jeugdzorg en alle andere overheidsinstellingen die compleet stuurloos zijn. Door zijn manier van "leiden" worden andere partijen kopschuw om aan deze manier van regeren deel te nemen. Nu lastige coalitie samenstellen is zijn eigen schuld.
 • Robbert Scholten

  2 jaar geleden
  Ik. Wordt altijd misselijk als ik aan de pvda denk,in het verleden hebben ze er altijd een puinhoop van gemaakt,ik vond de afgelopen 10 jaar een verademing,bovendien hou ik niet van dat pseudo socialising,ik krijg nog kotsneigingen van kok
 • Bonne Rook

  2 jaar geleden
  Rutte aan de leiband van Kaag. Er staat geschreven, dat Satan de vader van de leugen is. Wie zijn zijn kinderen?
 • Marius Dorgelo

  2 jaar geleden
  Mensen, recent is bij het terughalen van mensen uit Afghanistan gebleken dat de hoofdrolspelers bij de evt. formatie niet capabel zijn om adequaat te handelen. Kaag doet nu in de persconferentie net voorkomen of alle landen overvallen zijn door de snelle veroveringen van de Taliban, maar dat zegt zij alleen maar om haar falen te verzachten. In andere Europese landen heeft men bij de eerste signalen wel snel gehandeld dus wat zij uitkraamt is onzin. Nieuwe verkiezingen is wellicht dé oplossing.
 • T blankhorst

  2 jaar geleden
  Mocht links mee gaan regeren heb ik dus echt voor de laatste keer mijn stem uit gebracht! Wie heeft nu de verkiezingen verloren! Wat een zooitje