Kabinet overweegt einde van mondkapjesplicht vanaf volgende week

VIDEOHet kabinet overweegt een einde van de algehele mondkapjesplicht vanaf zaterdag 26 juni. Dat zei minister De Jonge na overleg over de coronacrisis tussen de meest betrokken ministers. Volgens hem hakt het kabinet vrijdag de knoop door. In de avond is er dan weer een persconferentie.

4 reacties

 • G.J. Algra

  1 maand geleden
  Mondkapjesplicht zou moeten blijven. We zijn er nog niet. Met het EK voetbal zal er steeds grote groepen mensen bij elkaar komen met alle risico’s van overdracht. Ook de vele demonstraties waar geen afstand wordt gehouden verhogen het risico. Daarnaast ook nog de besmette jongeren die terug komen van vakantie. Mondkapjes in supermarkt is geen probleem met huidige temperaturen want in de supermarkt is het juist altijd erg koel. Als we nu alles afschaffen zitten we zo weer met een totale lockdown.
 • E Goedhart

  1 maand geleden
  Warme lucht doet niets. Luchtvochtigheid schijnt wel een rol te spelen. Kijk naar de hoge cijfers in een aantal warme landen. Vooralsnog lijkt het vaccineren succesvol. Alleen jammer dat we nog niet weten wat de effecten op de langere termijn zal zijn. Hoe lang is het werkzaam, bijwerkingen op lange termijn, etc.
 • henk hartog

  1 maand geleden
  Dan weer hoge cijfers, dan weer lage cijfers, dan weer hoge cijfers, dan weer lage cijfers.. Die GlazenBol werkt niet zo goed.. NU warme hete lucht door de zon doodt DE Virussen dus zeer gunstig, maar over een paar maanden krijgen we koude lucht, dan gaat de boel weer stijgen. We zien dan wel Rond september / oktober
 • Shelle Michon

  1 maand geleden
  Is er inmiddels genoeg aan verdiend?
 1. Wob-verzoeken binnen twee maanden voldoen ‘niet uitvoerbaar, ministerie in beroep

  Wob-verzoeken binnen twee maanden voldoen ‘niet uitvoer­baar, ministerie in beroep

  Het ministerie van Volksgezondheid (VWS) gaat in beroep tegen een uitspraak van de rechtbank. Die droeg het departement vorige maand op binnen twee maanden aan een aantal zogeheten Wob-verzoeken van verschillende media te voldoen. De termijn voor het openbaar maken van de gevraagde informatie is volgens VWS ‘niet uitvoerbaar’. Dat schrijft demissionair coronaminister Hugo de Jonge in een brief aan de Tweede Kamer.