Sinds oktober vorig jaar krijgen leerlingen op 500 scholen een gratis ontbijt om te voorkomen dat kinderen met een lege maag beginnen aan de schooldag omdat hun ouders krap bij kas zitten vanwege de inflatie en hoge energieprijzen. Dat wordt nu fors uitgebreid.
Volledig scherm
PREMIUM
Sinds oktober vorig jaar krijgen leerlingen op 500 scholen een gratis ontbijt om te voorkomen dat kinderen met een lege maag beginnen aan de schooldag omdat hun ouders krap bij kas zitten vanwege de inflatie en hoge energieprijzen. Dat wordt nu fors uitgebreid. © ANP/Remko de Waal

Kabinet schiet arme leerlingen te hulp: maaltijd op school of boodschappenkaart van 11 euro

Met videoKinderen uit gezinnen die het niet breed hebben, krijgen op school een maaltijd óf een wekelijkse waardebon om bij de supermarkt boodschappen te doen. Op die kaart komt 11 euro per week te staan.

5 reacties

 • Johannes van Dijk

  2 maanden geleden
  Yvonne Dijk, dat is allemaal waar, maar ik vind een ontbijt op school, een véél beter plan, en veel meer prioriteit hebben, dan die 11 euro uitdelen. Want juist daar gaat het altijd mis. Het geld word dan dikwijls besteed aan andere doelen. Ontbijt voor iedereen, is een prima plan.
 • Yvonne Dijk

  2 maanden geleden
  A. Kooi: Lekker zwart-wit denken, aannames doen, vooroordelen hebben. Problemen komen niet omdat mensen een hond, kat of kanarie hebben. Een huisdier hebben en roken kunnen ook een uitlaatklep zijn voor alle stress en zorgen.
 • A. Kooi

  2 maanden geleden
  Het zal allemaal best maar vaak ligt het ook aan de ouders.drie pakjes shag in de week .als het even kan een paar honden en katten en vaak veel alcohol gebruik.tja dan blijft er weinig geld voor ontbijt natuurlijk.
 • Arend Van Faassen

  2 maanden geleden
  Ben eens met Elly, schoolontbijt invoeren. Alle financiële ondersteuningsmaatregelen lopen het risico gebruikt te worden voor andere zaken.
 • Elly Verrips

  2 maanden geleden
  Schoolontbijt invoeren. Die 11 euro gaat anders hoogstwaarschijnlijk naar andere dingen dan een gezond ontbijt.