Kabinet verklaart overstromingen Limburg tot ramp: deel schade wordt vergoed

VIDEOHet kabinet verklaart de overstromingen in Limburg officieel tot ramp. Daardoor wordt het voor getroffen inwoners en bedrijven mogelijk een schadevergoeding te krijgen, óók als de verzekering niets uitkeert. Demissionair premier Mark Rutte zegt ‘schouder aan schouder’ te staan met de getroffen provincie: ,,Wij leven enorm mee met alle bewoners. Heel Nederland leeft mee.”

 1. Limburg-Noord zet zich schrap: ‘Hoeveelheid water is ongekend, situatie is echt kritiek’

  Lim­burg-Noord zet zich schrap: ‘Hoeveel­heid water is ongekend, situatie is echt kritiek’

  Inwoners van Noord-en Midden-Limburg moeten er rekening mee houden dat in de buurt van de Maas op meerdere locaties in het gebied evacuaties plaats gaan vinden. Er stroomt meer water door de rivier dan eerder voorspeld en de dijk langs de rivier kent, ondanks versterkingen de laatste decennia, nog een aantal zwakke plekken. ‘Het is echt een kritieke situatie’, zei Jos Teeuwen van het Waterschap aan het einde van de middag op een persconferentie.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.