Kabinet vindt het tijd voor meer actie en zet aanval in op snacks, suiker en sigaretten

met VideoDe prijs van een pakje sigaretten stijgt snel naar 10 euro, gemeenten mogen döner- of hamburgerketens weren en er komt een suikertaks. Lang werden zulke preventiemaatregelen bestempeld als betutteling, maar die tijd is voorbij. Al is de uitvoering erg ingewikkeld.

20 reacties

 • Niels Klarenberg

  2 maanden geleden
  Natuurlijk is dit betutteling, nog steeds. Het gaat erom dat mensen geen keuze meer hebben, we mogen niet meer kiezen voor minder gezond, we mogen niet meer kiezen waar onze zwakheden liggen, ze zullen en moeten allemaal kunstmatig uitgebannen worden. Dit terwijl we toch al heel lang weten dat de ene mens de ander niet is. Tuurlijk zal er wel iemand zijn die dit ziet als verslavingen goedpraten, die personen mogen zich inlezen, immers word de term door de GGZ niet meer gebruikt.
 • jeannette dijk

  2 maanden geleden
  Hebben ze niets anders te doen ?
 • S. de Haan

  2 maanden geleden
  Ja, laten we alles duurder maken. Dat kan er nog wel bij. Uit armoede geen snoep mee voor je kinderen kunnen kopen.
 • martijn huiskamp

  2 maanden geleden
  deze maatregelen zijn helemaal niet nodig , het is de verantwoording voor een ieder om dat te doen wat hij of zij goed vindt .. de overheid gaat steeds verder met maatregelen.
 • Henk van de Werfhorst

  2 maanden geleden
  Helemaal eens met Henk van den Beld en sleurink. Onbegrijpelijk dat mensen hier een eigen verslaving proberen goed te praten. Begrijpen ze dan niet waar deze maatregelen voor nodig zijn?.