Demissionair staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (CDA) op Prinsjesdag.
Volledig scherm
Demissionair staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (CDA) op Prinsjesdag. © ANP

Koning bekrachtigt gedwongen ontslag Keijzer, Hoekstra betreurt vertrek

UpdateStaatssecretaris Mona Keijzer is uit het kabinet gezet. Koning Willem-Alexander heeft het ontslag inmiddels bekrachtigd. CDA-leider Wopke Hoekstra zegt het vertrek van zijn partijgenoot te betreuren. 

13 reacties

 • Robbert Scholten

  1 jaar geleden
  Ik vind het jammer dat keijzer weg is en vind dat ze inzake het Corona bewijs groot gelijk heeft,het is flauwekul,virussen zijn van alle tijden,kwetsbaren moet je zonodig isoleren niet zeventien miljoen burgers
 • J. Albers

  1 jaar geleden
  Volksvertegenwoordiging dient een groep mensen te zijn die minimaal de meerderheid van de mensen te vertegenwoordigen. Rutte en het CDA hebben daar schijt aan en zijn alleen gediend van ja-knikkers. Mensen die kritisch zijn krijgen van deze min pres de status “FUNCTIE ELDERS” hoe zo democratie. En maar op Rutte/VVD blijven stemmen.
 • Eric Goedhart

  1 jaar geleden
  Rutte; geen ontslag na de toeslag affaire De Jonge; geen ontslag ondanks de verdwenen miljarden (want het was "crisis", dus 3,5 miljard euro spoorloos verdwenen) Keizer; spreekt uit wat waar is, en krijgt op staande voet ontslag. Het demissionaire kabinet was alle geloofwaardigheid al kwijt maar toont zich nu van een zelfde niveau als een willekeurige Afrikaanse bananenrepubliek.
 • M.E. Huiskamp

  1 jaar geleden
  Ferd Grapperhaus mocht wel blijven en mevrouw Keijzer niet.... Terwijl zij wel degelijk gelijk heeft. Waarom moet wederom de horeca weer ontgelden en winkels niet? Het zijn woorden en geen daden. Hr. Grapperhaus volgde op zijn bruiloft niet zijn eigen maatregelen/ beleid van de regering. Dan moet hij ook weg. Of accepteren we dat vrouwen ongelijk behandeld worden? Dat vrouwen moeten luisteren naar wat de heren te vertellen hebben?
 • bassie van adel.

  1 jaar geleden
  Nieuwe verkiezingen.... en wel snel. het kabinet lijkt/is een grote kleuterklas..