Voorzitter van de evaluatiecommissie, Liesbeth Spies, en interim partijvoorzitter Marnix van Rij (r) tijdens de persconferentie.
Volledig scherm
Voorzitter van de evaluatiecommissie, Liesbeth Spies, en interim partijvoorzitter Marnix van Rij (r) tijdens de persconferentie. © ANP SEM VAN DER WAL

Landelijk bestuur CDA stapt op na snoeihard rapport commissie

Het landelijk bestuur van het CDA is opgestapt. Het besluit valt na een snoeihard rapport van een partijcommissie onder leiding van oud-minister Liesbeth Spies. De commissie constateert dat het CDA de verkiezingen verloor door onderling geruzie en wantrouwen.

7 reacties

 • jos zoet

  2 maanden geleden
  CDA... We doen niks, We kunnen niks en we weten niks.. We zijn druk met onszelf....
 • Melle van der Meulen

  2 maanden geleden
  De kern van het probleem wordt niet genoemd: de kritiekloze deelname aan het meest samenleving afbrekende kabinet ooit. En de keuze van Pieter Omzigt om te doen wat hij behoorde te doen: de kiezer vertegenwoordigen en diens belangen. En die stonden haaks op kabinet waarin het CDA kritiekloos bij-wagen was/is van de VVD. Omzigt was de enige die het C en D uit het CDA werkelijk gestalte gaf. Het CDA is door ‘ons kent ons’ boven de kiezer te zetten, ten onder gegaan. Nu de VVD nog!
 • A Feenstra

  2 maanden geleden
  Hoe wil je een partij serieus nog in stand houden die eerst de inhoud van de C al heeft laten vallen, en daarna ook nog eens de D totaal uit het oog heeft verloren. Hoe betrouwbaar ben je dan nog? Centralistische Dubieuse Alliantie. Hopelijk weet Pieter Omtzigt na zijn terugkomst in de kamer een hersteld Christelijk Democraties Appel te verwezenlijken, met nieuwe menselijke en eerbare partijleden, die gaan voor echte waarden en normen en een hart maar ook een oor voor minima en gedupeerden
 • Klaas

  2 maanden geleden
  De kern is tot op de dag van vandaag dat nooit de verschillen tussen KVP, AR, CHU echt zijn opgeruimd. iedereen wil m.n. in verkiezingstijd nog steeds aan zijn trekken komen.
 • Jan Kwakkel

  2 maanden geleden
  Dat het bestuur opstapt lijkt mij de enige mogelijkheid om nog enigszins geloofwaardig over te komen al is het kalf allang verdronken. Dat de "D" niet meer voor Democratisch stond was wel duidelijk toen niet Omtzicht maar Hoekstra als partijleider naar voren werd geschoven. Omtzicht werd 2e in de verkiezing van partijleider maar Hoekstra, die zich niet verkiesbaar had gesteld, werd ineens voorgesteld als partijleider. De "D" zou voor denigrerend kunnen staan.
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.