De interimkleding biedt volgens de minister nog niet de kwaliteit van het beoogde nieuwe gevechtstenue maar heeft wel meer draagcomfort dan het huidige woodland-tenue en een eigentijdse uitstraling.
Volledig scherm
De interimkleding biedt volgens de minister nog niet de kwaliteit van het beoogde nieuwe gevechtstenue maar heeft wel meer draagcomfort dan het huidige woodland-tenue en een eigentijdse uitstraling. © Ministerie van Defensie

Levering nieuwe gevechtskledij minstens jaar vertraagd: militairen krijgen interim-pakket

Nederlandse militairen kunnen op zijn vroegst pas medio 2023 beschikken over nieuwe gevechtskleding. Dat heeft staatssecretaris Barbara Visser (VVD) meegedeeld aan de Tweede Kamer. Als tussenoplossing krijgen ‘onze jongens en meiden’ een verbeterd interim-kledingpakket.

  1. Hogeschool in opspraak om uitspraken docente: ‘Waarom zou ik Baudet niet mogen vermoorden?’

    Hogeschool in opspraak om uitspraken docente: ‘Waarom zou ik Baudet niet mogen vermoorden?’

    De Haagse Hogeschool is maandagavond in ernstige verlegenheid gebracht nadat op sociale media een filmpje verscheen waarin te horen is dat een docente hardop fantaseert over ‘het vermoorden van Thierry Baudet’. Een woordvoerder van de onderwijsinstelling laat aan deze nieuwssite weten dat er intern onderzoek wordt gedaan naar de video. ,,Wij gaan dit uiteraard tot op de bodem uitzoeken. Wij willen precies weten wat er gezegd is.”