Demissionair premier Mark Rutte en demissionair Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (CDA) in gesprek met de pers over de laatste stand van zaken rond het coronavirus.
Volledig scherm
Demissionair premier Mark Rutte en demissionair Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (CDA) in gesprek met de pers over de laatste stand van zaken rond het coronavirus. © ANP

Met noodgrepen wil kabinet herhaling van vorige zomer voorkomen

Halverwege de zomer gooit het kabinet het beleid om. Vakantievoorschriften worden slecht nageleefd, dus veranderen de regels in de hoop een herhaling van vorig jaar te voorkomen. Toen kwamen vakantiegangers massaal besmet terug.

5 reacties

 • Ed Noorman

  2 jaar geleden
  Als een kip zonder kop moet een 'bepaalde groep' op verre bestemmingen in het buitenland. De gevolgen van het niet naleven van de coronaregels interesseert ze totaal niet. Egoïsme viert hoogtij. Er wordt helemaal nergens aan gedacht behalve aan uitgaan en feesten. De gevolgen zullen merkbaar worden in augustus/september. De delta variant laat niet met zich spotten! Heel erg jammer voor de mensen die wel rekening houden met de risico's en een pas op de plaats maken!
 • J Kruize

  2 jaar geleden
  Ach klein risico op 95 euro boete bij overtreding. Denk dat de meeste Nederlanders dat gewoon bij het vakantiebudget opzetten. In het najaar gaan we weer vrolijk in lockdown. Rutte wat zit er onder dat kapsel?
 • Melle van der Meulen

  2 jaar geleden
  J.Stegeman: de WHO heeft obesitas, diabetes en roken aangemerkt als ‘risicofactoren’. En ik weet niet of u wel eens in armere landen gewoond en gewerkt hebt, ik wel namelijk een deel van mijn leven. Nergens wordt meer gerookt als juist daar, obesitas is enorm verbreid door de betaalbaarheid van de fastfood daar en diabetes is gigantisch. De mythe van oneindig veel hutjes met graatmagere mensen is al veertig jaar geleden verdampt!
 • j stegeman

  2 jaar geleden
  Wel vreemd dat in de armere landen waar roken, obesitas en copd bijna niet aan de orde zijn de Covid gruwelijk om zich heen grijpt… wellicht zouden we als wereld meer samen moeten doen met de vaccins….de verspreiding eerlijker…
 • Melle van der Meulen

  2 jaar geleden
  In plaats van zelf opnieuw wielen te willen uitvinden (Typisch Nederlands) zou men ook kunnen kijken naar de aanpak van buurlanden Duitsland overweegt om de testcijfers als ‚heilig gegeven‘ los te laten en dit af te zetten tegen het aantal ziekenhuisopnames. Wel zo realistisch met een steeds zwakker, maar besmettelijker virus. Covid wordt steeds zwakker, tenzij onderliggende risicovolle kwalen als roken, COPD, obesitas etc. Daar kan vaccineren zinvol zijn, de overigen lopen steeds minder risico.