Minister Conny Helder.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Conny Helder. © Pim Ras

Minister Helder wil grote omslag maken in ouderenzorg: ‘Gaat om teruggeven van leven’

Minister Conny Helder gooit het roer om in de ouderenzorg, met meer preventie, meer seniorenwoningen, meer technologie, maar soms ook met minder verpleegkundigen op een afdeling. Anders dreigt volgens haar verdere verschraling.

4 reacties

 • Nico van der Zee

  1 maand geleden
  Er komen meer ouderen en deze minister wil 400 miljoen bezuinigen onder het mom dat ze het leven teruggeeft Het één heeft nog minder te maken met het ander. Oudere zieke mensen verzorgen is een werk van barmhartigheid En dan hier 400 miljoen op bezuinigen, terwijl je weet dat er meer zieke oudere mensen komen? En dat doen onder de slogan: We geven ouderen het leven terug. Gekkenwerk en een nieuwe loot aan de stam van de Rutte-doctrine
 • Bert de Swart

  1 maand geleden
  Mijn god, deze bestuurders leren het nooit. Inderdaad 400 miljoen besparen. Kijk eens wat dit de laatste decennia heeft opgeleverd. Tekort aan huisartsen bijvoorbeeld door uit loten bij de opleiding enz.
 • M.H. van den Brink

  1 maand geleden
  Deze minister zou het artikel in de Volkskrant over een soortgelijk idee over zorg voor mensen met een verstandelijke handicap eens moeten lezen. Voor een heel klein gedeelte van deze mensen is het goed gegaan. Voor het overgrote deel is het op een mislukking uitgelopen. Luister eens naar de mensen die het werk doen en niet alleen naar theoretici.
 • R. Gerritsen

  1 maand geleden
  Om een lang verhaal kort te maken. Het gaat om een bezuiniging van 400 miljoen.