Minister Tamara van Ark woonde onlangs de opening van het TeamNL Olympic Festival in Den Haag bij.
Volledig scherm
Minister Tamara van Ark woonde onlangs de opening van het TeamNL Olympic Festival in Den Haag bij. © Brunopress

Minister Tamara van Ark neemt verplicht rust vanwege nekklachten

Weer valt er een bewindspersoon van het kabinet Rutte-3 tijdelijk uit door gezondheidsproblemen.Demissionair minister Tamara van Ark (Medische zorg en Sport) neemt de komende zes weken rust vanwege aanhoudende nekproblemen. Collega-ministers Hugo de Jonge en Paul Blokhuis nemen haar portefeuille voorlopig waar.

 1. Alleen naar de nachtclub na vaccinatie? Kabinet wil ‘Duitse model’ wel met Kamer bespreken
  CORONAPAS

  Alleen naar de nachtclub na vaccinatie? Kabinet wil ‘Duitse model’ wel met Kamer bespreken

  Het kabinet zet de deur op een kier voor ‘het Berlijnse model’, waarbij alleen gevaccineerden (of van corona genezen) personen welkom zijn in bijvoorbeeld het nachtleven. Ongevaccineerden lopen na een negatieve sneltest nog twee keer zoveel kans het virus te dragen, het kabinet wil daarom met de Kamer in gesprek over de striktere coronapas bij de volgende versoepelronde. ‘Het is een complexe afweging’.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  2

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.