Herman Tjeenk Willink tijdens een persconferentie over zijn eindverslag gedurende de formatie.
Volledig scherm
Herman Tjeenk Willink tijdens een persconferentie over zijn eindverslag gedurende de formatie. © ANP

Minister van Staat Tjeenk Willink: FVD’er Van Houwelingen ‘bedreigt hele politieke stelsel’

tribunaalrelDe dreigende woorden van FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen aan het adres van zijn D66-collega Sjoerd Sjoerdsma zijn ‘weer een stapje in de betonrot die onze democratische rechtsorde uitholt.’ Dat heeft Herman Tjeenk Willink, minister van staat en voormalig vicevoorzitter van de Raad van State, gezegd in het radioprogramma Met het oog op morgen.

9 reacties

 • P. Pietersen

  2 maanden geleden
  wat is een bedreiging en wat is de waarheid...... als over enige tijd uitkomt dat men goed fout zat is het de waarheid
 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Ik vind het een ongelooflijke onzin,ook al gebeurt dit gelukkig spaarzaam,je zult altijd potloden hebben die rotzooi trappen,rot maar niet rampzalig en het houdt je wakker
 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  De kamer is allang niet meer de spiegel van de maatschappij,al jaren niet meer,gelukkig maar,de meeste mensen werken keihard,hebben hun privé leven op orde
 • HAM Boelens

  2 maanden geleden
  Het wordt steeds gekker. Bedreigen, schandalig. Waar is ons fatsoen gebleven. Aanpakken, laat de voorzitter de microfoon zonodig uitzetten. Je mag in ons land alles zeggen maar hier maak je ons land kapot mee. Uit de kamer met dit soort gedrag.
 • M.H. van den Brink

  2 maanden geleden
  Niet alleen het politieke stelsel wordt bedreigd, dat doen alle partijen samen al een hele tijd, daardoor is het vertrouwen in de politiek tot een dieptepunt gedaald. Deze partij brengt ook de gezondheidszorg in gevaar.
 1. Bergkamp hekelt Forum dat collega-Kamerleden dreigt met ‘tribunalen’: ‘Ontoelaatbaar’
  Play
  update/VIDEO

  Bergkamp hekelt Forum dat collega-Kamerleden dreigt met ‘tribunalen’: ‘Ontoelaat­baar’

  Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp wil in gesprek met fracties over de omgangsvormen in het debat. Aanleiding zijn uitlatingen van Kamerleden van Forum voor Democratie. Zo beet FVD’er Pepijn van Houwelingen D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma woensdag tijdens een debat toe dat hij voor het tribunaal gesleept zal worden vanwege zijn steun aan het coronabeleid van het kabinet.