Leopard-tanks uit Deense voorraden.
Volledig scherm
Leopard-tanks uit Deense voorraden. © AP

Nederland koopt met andere landen zeker honderd oude Leopard-tanks voor Oekraïne

Nederland koopt samen met Duitsland en Denemarken ‘ten minste’ honderd Leopard 1A5-gevechtstanks voor Oekraïne. Verder zorgen ze voor de nodige munitie en reserveonderdelen. Ook wil Nederland de opleiding gaan verzorgen van Oekraïense tankbemanningen.

3 reacties

 • Eric Moll

  2 maanden geleden
  @A.G. de Jong: bedenk eens of u, in Rusland wonend, eenzelfde soort verhaal zou kunnen schrijven en besluiten met: dit is niet mijn oorlog. U zou zichzelf terugvinden in de donkerste goelag van Siberië, of vergiftigd gevonden worden, drijvend in het water. Rusland is al jaren bezig landje te pikken, begon bij de Krim. Nu pleegt het westen verzet, om het leven zoals wij dat kennen zeker te stellen, zelfs voor mensen als u. Bent u soms MH17 vergeten? Een nieuwe aanval van Russen wordt beantwoord.
 • Arie van Oosten

  2 maanden geleden
  ik zie tientallen tanks in de opslag staan ,waarom komen zulke acties altijd zo vreselijk laat de tanks hadden allang opgeknapt en in Oekraïne moeten zijn
 • A.G. de Jong

  2 maanden geleden
  Hopelijk bereikt Rusland snel haar doelen. Want een andere manier om dit conflict snel te beëindigen zie ik niet! Het Westen frustreert onderhandelingen alleen maar en zorgt alleen maar voor verdere escalatie, met nog meer geweld en slachtoffers. En hoe langer dit conflict duurt, hoe langer de bevolking van Europa moet lijden onder dit oorlogsbeleid. Ik zou wensen dat de regeringsleden zich zelf aan het front melden, als ze zo graag oorlog willen voeren. Want dit is niet mijn oorlog!