Nederland ontbiedt Russische ambassadeur om ‘verwerpelijke’ reactie op MH17-vonnis

met VideoNederland gaat de Russische ambassadeur op het matje roepen. Die moet tekst en uitleg verschaffen over de aantijging dat het MH17-proces ‘niet onpartijdig’ zou zijn verlopen. Volgens minister Wopke Hoekstra van Buitenlandse Zaken is die respons ‘volstrekt verwerpelijk en de wereld op zijn kop'.

18 reacties

 • Henk Huiskamp

  2 maanden geleden
  Landsbestuur kent geen realisme en zeker geen nuance.. pfff
 • Janna Bol

  2 maanden geleden
  Ja ,Wopke, roep ze ter verantwoording... due
 • J Verboom

  2 maanden geleden
  Rusland, Amerika, Frankrijk, Nederland en noem maar op. Niemand neemt haar verantwoording voor de daden die ze verrichten. Het zijn inderdaad zoals iemand al aangaf grote woorden voor de bühne over een paar jaar doen we weer gewoon of er niets is gebeurd weer zaken met Rusland en is alles vergeten. Zoals Rutte al aangaf daar heb ik geen actieve herinnering aan.
 • Jeroen Oosterlaar

  2 maanden geleden
  L.D. Valstar, dat geldt wat mij betreft voor het hele geopolitieke spectrum.
 • H de Vries

  2 maanden geleden
  Ja, voedselpakketten voor mensen die anders de iPhone voor hun kinderen niet meer kunnen betalen, of voor zichzelf de nagelstudio of de tattooshop... . Rusland heeft z'n buurland aangevallen en nu is het oorlog in Europa. Volkomen terecht dat we daar veel geld naar toe sturen, moet nog veel meer. En eindelijk ns echte sancties. Zoals idd afsluiten van Swift. En een complete handelsboycot.