Nieuwe dierenwet legt bom onder veehouderij en houden huisdieren

VIDEOKonijnen en vogels mogen vanaf 2023 mogelijk niet meer in een hok of kooi worden gehouden. Dat is het gevolg van een nieuwe dierenwet, die vorige week geruisloos is aangenomen door de Eerste Kamer. Minister Carola Schouten (Landbouw) zit ermee in haar maag.

21 reacties

 • leichel

  2 maanden geleden
  Afhokplicht voor dieren en ophokplicht voor mensen (lockdowns). Ik snap de intentie van de wet, maar het is tenenkrommend hoe 'bezorgde politici' nu over elkaar buitelen in de media over een wet die ze net zelf goedkeurden. De impact op huisdieren, veehouderij, dierentuinen, etc. is enorm. Maar dat wordt natuurlijk opgelost door nu miljoenen uit te geven aan extra onderzoek en reparatiewetgeving. En zo houdt alles elkaar weer in stand. In Den Haag dan. De rest van NL is niet relevant.
 • Max Messie

  2 maanden geleden
  Heel goed dat er steeds meer aandacht voor het dierenwelzijn komt ! Wij zijn er zo mee opgegroeid dieren in kooitjes, maar is verre van normaal , Dit moet snel veranderen.
 • Peter Hammingh

  2 maanden geleden
  hoe een ontspoorde maatschappij nog verder kan ontsporen: in al zijn ongewogen consequenties gekkenwerk ! 1
 • michel bonke

  2 maanden geleden
  Nou dat wordt zeker nog een probleem mogen er ook geen politie honden en drugshonden meer worden vervoerd hokken in politie auto's veel te klein.
 • G. Schouten

  2 maanden geleden
  Deze reacties krijgt men in een overbevolkt en propvol landje. Waar het merendeel van de mensen in duurbetaalde ophokwoningen moeten wonen.
 1. Walter bemiddelt tussen politie en demonstrerende boeren: ‘Ik zorg ervoor dat het niet uit de hand loopt’
  PREMIUM

  Walter bemiddelt tussen politie en demonstre­ren­de boeren: ‘Ik zorg ervoor dat het niet uit de hand loopt’

  Hij is een Helmonder in hart en nieren en vond de liefde in Someren. Hij leeft op van zijn blaaskapel, is altijd in voor een feestje. Werkte jarenlang als bedrijfsleider voor Aldi en schoolde zich om tot handelaar in maiszaden. Maar boven alles kan Walter Joosten (58) niet tegen onrecht. Kom je aan de boeren, dan kom je aan hem. Hij sloot zich niet voor niets aan bij Farmers Defence Force.