Minister Christianne van der Wal, Natuur en Stikstof, en haar collega Henk Staghouwer, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, tijdens een bezoek aan een boerenbedrijf.
Volledig scherm
Minister Christianne van der Wal, Natuur en Stikstof, en haar collega Henk Staghouwer, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, tijdens een bezoek aan een boerenbedrijf. © Emiel Muijderman

Nieuwe uitkoopregeling boeren volgens Van der Wal onzeker: ‘Er zijn wat vraagtekens bij staatssteun’

UpdateEen nieuwe uitkoopregeling die stoppende boeren ruimhartiger dient te vergoeden, dreigt mogelijk niet door te gaan. Mogelijk is er sprake van ongeoorloofde staatssteun.

2 reacties

  • wilma aalvanger

    5 maanden geleden
    Een kaartje op tafel gooien, gouden bergen beloven, maar in de tussentijd er alleen nog maar ee grotere puinhoop van maken. Het wordt tijd voor een zakenkabinet met mensen, die er verstand van hebben en er niet alleen zijn voor de gezondheid van bedrijven, maar van iedereen.
  • H de Beste

    5 maanden geleden
    'Er zijn wat vraagtekens bij sommige dingen als het gaat om staatssteun en daarover zijn we nu in gesprek’. En dat bedoel ik, hoe betrouwbaar, hoe zorgvuldig is dit Kabinet. En dan lees ik dat de achterban van D66 (jawel 260 stuks) aan Kaag vraagt om de rug recht te houden. Dat is toch wel een hele kleine MINDERHEID!