Omikronmutant mogelijk al breder verspreid in Nederland: ‘Zorgwekkende variant’

VIDEOMet een quarantaineplicht en strenge controles hoopt het kabinet de nieuwe virusvariant buiten de deur te houden. De kans is echter reëel dat de omikronmutant al vaker voorkomt dan vastgesteld. En dat kan om zwaardere lockdownrestricties vragen. 

24 reacties

 • Wim Paalderman

  1 jaar geleden
  Nu blijkt dat vaccinatie niet echt de uitweg is is er opeens een variant , en die is Nog besmettelijker , hou eens op met die angst tirade ...in Israel is 99% geent en daar zijn de uitbraken enorm, in Staphorst was het ook hoog en nu ineens bijna schoon , toch immuniteit zonder prikken ? zeg het maar
 • sterre dag

  1 jaar geleden
  De expert die deze variant ontdekt heeft, heeft gezegd dat iedereen met deze variant alleen milde klachten had. En dat we ons geen zorgen hoeven te maken. Dus waarom dan weer die angstzaaierij. In maart 2020 toen alles veel ernstiger leek dan het was, hoefde niks gedaan te worden, maar nu lijkt het mee te vallen en maken we iedereen bang??? Als deze variant idd meevalt, zou ik zeggen... IEDEREEN besmetten, dat is goed voor de weerstand tegen covid-19 voor iedereen ZONDER QR.
 • Bob Buckmann

  1 jaar geleden
  @ Julius Bruins: Héerlijk ! :-)
 • Joost Van Zutphen

  1 jaar geleden
  Niet dat de minister, de regering of de Tweede Kamer er iets aan kunnen doen, maar het is allemaal wel een beetje afwachtend en laat. Het zijn natuurlijk enkele honderdduizenden ambtenaren die gezamenlijk het beleid bepalen, wie er ook in de Tweede Kamer (het hoogste orgaan) zit en de regering doet niets anders dan vertellen wat die honderdduizenden gezamenlijk 24/7 doen, maar onze buren.. ..die ambtenaren.. ..zouden wel forsere lockdowns, hardere en langere sluitingen kunnen opleggen.
 • Cora Kersten

  1 jaar geleden
  …. We gaan iedereen vragen om zich maandag te laten testen: a te laat en b hoezo vragen??? Hebben we het over feiten? Feit is dat we achter de feiten aanlopen. Het kabinet maakt regels en die horen wij na te leven…. maar dat doet een groot gedeelte niet. Die gaan liever rellen en demonstreren. Waarom duurt het nu al 2 jaar voordat ze dat in Den Haag eens gaan snappen. Dit zijn geen maatregelen. Dit is geen daadkracht. Dit is roeien tegen de stroom in en ook nog zonder roeispanen..