In november was Wiersma samen met een meerderheid van de Kamer tegen het voorstel van het CDA en de PVV.
Volledig scherm
In november was Wiersma samen met een meerderheid van de Kamer tegen het voorstel van het CDA en de PVV. © Marlies Wessels

Onderwijsminister sluit smartphoneverbod in de klas niet langer uit

Onderwijsminister Dennis Wiersma sluit het niet meer helemaal uit dat er een verbod komt om smartphones te gebruiken in de klas. In november was Wiersma samen met een meerderheid van de Kamer tegen het voorstel van het CDA en de PVV. Dat was aan de leraren zelf, vond hij. Maar de minister hoort signalen dat het leraren amper lukt de smartphone eigenstandig uit de klas te weren. Hij wil daarom in gesprek met onder meer scholen en staat open voor een verbod als daar grote behoefte aan is.

  1. Van der Plas belooft nu al: geen boeren onteigenen in provinciecoalitie met BBB
    7

    Van der Plas belooft nu al: geen boeren onteigenen in provincie­co­a­li­tie met BBB

    Voorvrouw van de BoerBurgerBeweging (BBB) Caroline van der Plas belooft dat haar partij alleen in provincies zal besturen als in het coalitieakkoord komt te staan dat boeren niet zullen worden onteigend. Dat staat haaks op voornemens van het kabinet om boeren verplicht uit te kopen om de stikstofuitstoot te verminderen als het vrijwillig niet lukt. Bij de uitvoering van dat beleid is een belangrijke rol weggelegd voor provincies.