D66-partijleider Sigrid Kaag bij de campagne kick-off voor de gemeenteraadsverkiezingen.
Volledig scherm
D66-partijleider Sigrid Kaag bij de campagne kick-off voor de gemeenteraadsverkiezingen. © ANP/Bas Czerwinski

Oproep Kaag (D66) en Klaver (GroenLinks): Ga niet in colleges met Forum en PVV

Politieke partijen moeten na de gemeenteraadsverkiezingen niet in een college stappen met Forum voor Democratie en de PVV. Die oproep van D66-leider Sigrid Kaag en GroenLinks-leider Jesse Klaver, vandaag op bijeenkomsten van hun partijen, lijkt te worden omarmd door VVD en CDA.

15 reacties

 • Robbert Scholten

  10 maanden geleden
  Ik vind het zeldzaam dom om op te roepen niet met bepaalde partijen samen te werken en ongelooflijk ondemocratisch en bekrompen,met partijen die daar toe oproepen wil ik als Democraat niets te maken hebben
 • Jan Willemsen

  10 maanden geleden
  Goed , we hebben voldoende ervaring met rechts in de vorige eeuw. Onze ouders hebben niet voor niets gevochten tegen de rechtse retoriek en geweld
 • Geerlings

  10 maanden geleden
  Verkiezing 2e kamer voor PVV; 17 zetels, FvD; 8 zetels. Dat is afgerond 11 cq 5 % van het totaal aantal zetels. Niet dusdanig schokkende percentages dat je er terdege rekening mee moet houden. En gezien houding&gedrag van hun 'voormannen' incl. respektloze standpunten richting diverse bevolkingsgroepen is dat maar goed ook. ps. Waar je wél op moet stemmen ? Geen idee. Het huidige systeem van politiek/overheden werkt volgens mij niet meer. Tijd voor een versie 2.0 ?
 • Martin Maalderink

  10 maanden geleden
  16 maart dan kunnen we de eerste klap uitdelen. Zo klaar met dit arogante zooitje nep democraten.
 • Harold de Vreden

  10 maanden geleden
  De arrogantie ten top , ik stem zelf niet op deze twee partijen maar wanneer je in een democratisch land woont moet je hier ook mee om kunnen gaan . Persoonlijk mag Kaag van mij ook weer naar een buitenlandse missie gestuurd worden met de belofte dat ze ook niet meer terugkomt .