Khadija Arib, hier op een archieffoto als Kamervoorzitter in de Tweede Kamer.
Volledig scherm
Khadija Arib, hier op een archieffoto als Kamervoorzitter in de Tweede Kamer. © ANP / ANP

Oud-Kamervoorzitter Khadija Arib verlaat Tweede Kamer: ‘Voel me niet langer vrij en veilig’

Khadija Arib vertrekt uit de Tweede Kamer. In een verklaring stelt de PvdA’er en oud-Kamervoorzitter dat ze niet meer kan functioneren als parlementariër nadat deze week bekend werd dat de Kamer een onderzoek instelt naar vermeend grensoverschrijdend gedrag. De PvdA is overvallen door Aribs besluit.

3 reacties

 • Ed Noorman

  2 maanden geleden
  Khadija Arib is het slachtoffer van een stel wraakzuchtige ambtenaren, die anoniem brieven hebben gestuurd om haar te beschadigen. Deze lafaards hebben niet kunnen verwerken dat Arib een sterke reorganisatie moest doorvoeren bij aanvang van haar functie. Logisch dat waardeloze ambtenaren die niks uitvoeren, dan het veld moeten ruimen.
 • Tonny van Zee

  2 maanden geleden
  Khadija Arib moest orde op zaken stellen bij de ambtelijke organisatie van de Kamer. Dit is een zeer ondankbare taak omdat de meeste ambtenaren geen actieve herinneringen hebben en dus niet te ordenen zijn. En dan wordt er achter je rug om een valkuil voor je geplaatst waar je niet omheen kunt. Lang leve onze politici.
 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Ik weet niet of het allemaal wel waar is,dit verwacht je in smoezelige achteraf kantoren of winkels niet in de tweede kamer of daar net buiten,hier ligt een bewakende taak voor alle politici,ik heb al jaren een uiterst negatieve kijk op politici en dit maakt het er niet beter op