Sigrid Kaag (D66), Wopke Hoekstra (CDA) en Mark Rutte (VVD) tijdens het verkiezingsdebat van EenVandaag.
Volledig scherm
PREMIUM
Sigrid Kaag (D66), Wopke Hoekstra (CDA) en Mark Rutte (VVD) tijdens het verkiezingsdebat van EenVandaag. © ANP/Bart Maat

Peilingen niet perfect: kleine partijen verrassen vanavond

De kans dat de VVD vandaag de grootste partij wordt, lijkt groot. Toch kan de verkiezingsuitslag vanavond voor verrassingen zorgen. Want peilingen zijn niet nauwkeurig, zo waarschuwen peilers zelf.

 1. Rutte wil toch praten met PVV als Wilders excuus maakt voor minder Marokkanen-uitspraak

  Rutte wil toch praten met PVV als Wilders excuus maakt voor minder Marokkanen-uit­spraak

  VVD-lijsttrekker Mark Rutte zou onder voorwaarden toch willen praten met de PVV over de kabinetsformatie, zei hij tijdens het lijsttrekkersdebat van EenVandaag. Geert Wilders moet dan wel excuses maken voor zijn ‘minder Marokkanen’-uitspraak en een passage over onder meer het sluiten van moskeeën schrappen uit zijn verkiezingsprogramma. Wilders, die vindt dat Rutte zijn partij niet moet uitsluiten, nam de uitgestoken hand niet aan. ,,In geen honderdduizend jaar.”
 2. Afgrijzen om uitspraken lokale voorzitter SGP-jongeren: 'De man is het hoofd van de vrouw’
  20

  Afgrijzen om uitspraken lokale voorzitter SGP-jongeren: 'De man is het hoofd van de vrouw’

  Tweede Kamerleden en diverse bekende Nederlanders reageren afkeurend op een video waarin een SGP’er zijn twijfels uitspreekt over de positie van vrouwen in de politiek. De voorzitter van SGP-jongeren Vallei & Rijn stelt dat mannen biologisch sterker zijn dan vrouwen en om die reden beter geknipt zijn voor een functie in de politiek. ,,Zoals Jezus ook het hoofd is van alle christenen, dezelfde manier is ook de man het hoofd van de vrouw”, geeft hij de kijkers op persoonlijke titel mee. De uitspraken leiden tot grote verontwaardiging. Ook het landelijke bestuur van de SGP-jongeren neemt er afstand van.
 1. Vrouw vast in horrorlift op station Meppel
  Play

  Vrouw vast in horrorlift op station Meppel

 2. Grote brand in basisschool Apeldoorn
  Play

  Grote brand in basis­school Apeldoorn