Pieter Omtzigt breekt met CDA, wil door als onafhankelijk Kamerlid

CDA BREUKPieter Omtzigt stapt uit het CDA. Na het uitlekken van zijn aanklacht tegen de partijtop ziet hij geen andere optie dan een breuk. Omtzigt wil wel in de Tweede Kamer blijven als onafhankelijk Kamerlid. Zijn exit brengt het CDA in problemen.  

28 reacties

 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Zou geen ramp zijn als het cda verdwijnt,heeft ook eigenlijk nooit bestaan,ik vond Balkenende en Lubbers heel goed maar daar had het cda niet veel mee te maken,cda als zodanig is meer EEN grote vergissing en net als de pvda en vvd een gedrocht uit een lang vervlogen periode
 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Ik heb groot respect voor omzigt en walg van Hoekstra,de angsthaas en underdog van het cda,is met Balkenende en Lubbers ook al eens geweest,ik denk nee weet zeker dat de bezem door de hele cda top moet
 • Peter van Veen

  1 maand geleden
  Prima beslissing, dit CDA , ongeloofwaardiger dan ooit, is een dergelijk goed kamerlid niet meer waard! Ga door Pieter!!!
 • Henk Menkveld

  1 maand geleden
  Het wordt tijd dat binnen het CDA orde op zaken wordt gezet . Een aantal medewerkers en een paar politici die gestuurd worden door sponsoren moeten eruit .
 • D Zegers

  1 maand geleden
  Het is beter zo!!!!!! Ik hoop dat hij het in z'n eentje in dat parlement vol kan houden, met weer een nieuwe partij. De partij "om(t)zigt naar elkaar"
 1. Kabinet geeft 10.000 staatlozen toch een paspoort: ‘Zonder Peter R. de Vries was het nooit gelukt’
  Update

  Kabinet geeft 10.000 staatlozen toch een paspoort: ‘Zonder Peter R. de Vries was het nooit gelukt’

  Het demissionaire kabinet geeft een groep oud-pardonners, die jaren geleden een verblijfsvergunning kregen, alsnog een paspoort. Het gaat om ongeveer 10.000 mensen die zich niet tot Nederlander konden laten naturaliseren, omdat zij bepaalde documenten niet konden overhandigen. Wrang genoeg betreft het een van de zaken waarin Peter R. de Vries zich vastbeet. ,,Zonder hem was dit nooit gelukt", zegt Hemen, die nu een paspoort kan aanvragen.
 2. Grapperhaus wil doxing strafbaar stellen: maximaal jaar cel voor intimidatie door delen privégegevens
  1

  Grapper­haus wil doxing strafbaar stellen: maximaal jaar cel voor intimida­tie door delen privégege­vens

  Demissionair minister van Justitie en Veiligheid, Ferd Grapperhaus, wil het delen van privégegevens om iemand te intimideren strafbaar stellen en komt daartoe met een wetsvoorstel. Hij wil dat er een maximale gevangenisstraf van één jaar komt op het verstrekken, verspreiden of anderszins ter beschikking stellen van identificerende persoonsgegevens met het doel iemand bang te maken.