Pieter Omtzigt breekt met CDA, wil door als onafhankelijk Kamerlid

CDA BREUKPieter Omtzigt stapt uit het CDA. Na het uitlekken van zijn aanklacht tegen de partijtop ziet hij geen andere optie dan een breuk. Omtzigt wil wel in de Tweede Kamer blijven als onafhankelijk Kamerlid. Zijn exit brengt het CDA in problemen.  

28 reacties

 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Zou geen ramp zijn als het cda verdwijnt,heeft ook eigenlijk nooit bestaan,ik vond Balkenende en Lubbers heel goed maar daar had het cda niet veel mee te maken,cda als zodanig is meer EEN grote vergissing en net als de pvda en vvd een gedrocht uit een lang vervlogen periode
 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Ik heb groot respect voor omzigt en walg van Hoekstra,de angsthaas en underdog van het cda,is met Balkenende en Lubbers ook al eens geweest,ik denk nee weet zeker dat de bezem door de hele cda top moet
 • Peter van Veen

  2 maanden geleden
  Prima beslissing, dit CDA , ongeloofwaardiger dan ooit, is een dergelijk goed kamerlid niet meer waard! Ga door Pieter!!!
 • Henk Menkveld

  2 maanden geleden
  Het wordt tijd dat binnen het CDA orde op zaken wordt gezet . Een aantal medewerkers en een paar politici die gestuurd worden door sponsoren moeten eruit .
 • D Zegers

  2 maanden geleden
  Het is beter zo!!!!!! Ik hoop dat hij het in z'n eentje in dat parlement vol kan houden, met weer een nieuwe partij. De partij "om(t)zigt naar elkaar"
 1. Rutte door het stof om te snelle versoepelingen: ‘Een inschattingsfout, excuses daarvoor’
  VIDEO
  24

  Rutte door het stof om te snelle versoepe­lin­gen: ‘Een inschat­tings­fout, excuses daarvoor’

  Demissionair premier Mark Rutte gaat door het stof voor de persconferentie van afgelopen vrijdag, waarin de coronamaatregelen zijn aangescherpt. Toen wilde Rutte niet reflecteren op de koerswijziging van het kabinet. ,,Excuses’’, zegt Rutte nu. ,,Dat was geen goede persconferentie van ons.’’ Hij zegt dat het kabinet een ‘inschattingsfout’ heeft gemaakt door eind juni de meeste coronaregels te laten varen.