Ploumen en Klaver halen uit naar Hoekstra: ‘Kom praten’

VIDEOPvdA-leider Lilianne Ploumen en GroenLinks-leider Jesse Klaver verwijten CDA-leider Wopke Hoekstra dat hij de vorming van een nieuw kabinet traineert. Hoekstra heeft geen zin om met beide linkse partijen formatiebesprekingen te voeren. ,,Hou op met al die schijnbewegingen en hou op met alleen maar ‘nee’ zeggen’’, zegt Ploumen.

5 reacties

 • T Westerink

  2 maanden geleden
  Zoals de bevolking heeft gestemd. Een regering over rechts. Ook Rutte op de zijlijn zetten vanwege al zijn leugens en stunten die hij heeft uit gehaald.
 • Theo Boutens

  2 maanden geleden
  VVD 34 zetels, CDA 15 zetels, samen 49 zetels. D’66 24 zetels, PvdA 9 zetels, GroenLinks 8 zetels, samen 41 zetels. En toch denkt deze “linkse wolk” te kunnen bepalen hoe de formatie moet verlopen, met alle rampzalige gevolgen voor Nederland van dien. De pogingen tot “straffen” van Mark Rutte slaan volledig door. Kijkend naar de laatste peilingen vindt de overgrote meerderheid van de kiezers dat ook.
 • Martin Maalderink

  2 maanden geleden
  Over recht, dat wil de bevolking. Maar nee dom die linkse optie volhouden. Niemand heeft PVDA of GL gekozen toch. Dus VVD JA 21 PVV SGP dat moet toch lukken?
 • J.H. Klaasen

  2 maanden geleden
  Links staat voor: hogere bijstandsuitkeringen, hogere ziektekosten, gezweefteef over het klimaat (betaald door de middenklasse), weg jagen bedrijven door hoge belastingen, waardoor meer werkloosheid, een burger die dan geen auto meer mag rijden voor zijn plezier, niet zelf meer over het eigen lichaam de baas is (als het aan D66 ligt). Kortom een hele bak, niet te overziene ellende. En de linkse partijen hebben verloren bij de verkiezingen! Dus hoezo mee regeren?
 • E Goedhart

  2 maanden geleden
  Hoekstra heeft gelijk. Met een links kabinet wordt ons land onleefbaar en onbetaalbaar.