Minister Wopke Hoekstra van Financiën presenteert in de Tweede Kamer het koffertje met de rijksbegroting en miljoenennota. Foto van vorig jaar.
Volledig scherm
Minister Wopke Hoekstra van Financiën presenteert in de Tweede Kamer het koffertje met de rijksbegroting en miljoenennota. Foto van vorig jaar. © Hollandse Hoogte / Laurens van Putten

Prinsjesdagstukken uitgelekt: economie groeit volgend jaar met 3,5 procent

UpdateDe economische voorspellingen van het Centraal Planbureau, waar het kabinet zich op baseert voor Prinsjesdag, liggen traditiegetrouw op straat. Het CPB verwacht dat de economie met 3,5 procent groeit na de krimp in 2020 door de coronacrisis. Bronnen rond het kabinet bevestigen berichtgeving van RTL Nieuws.

  1. Verbijstering bij politiebonden en boa's: 'Mondkapjesplicht valt niet te handhaven’

    Verbijste­ring bij politiebon­den en boa's: 'Mondkapjes­plicht valt niet te handhaven’

    Bij politieagenten en boa’s heerst grote twijfel of de door het kabinet aangekondigde mondkapjesplicht in publieke ruimtes wel te handhaven is. Politiebond ACP en BOA ACP stellen dat de slepende discussie omtrent het nut van de mondkapjes meer kwaad dan goed doet. Bestuursrechtadvocaat Remko Wijling vraagt zich af of de onderbouwing van zo’n wettelijke verplichting stand blijft houden. ,,Er is zoveel verdeeldheid in Nederland dat de medische noodzaak moeilijk is aan te tonen”, stelt hij.