Quinsy Gario was de eerste vervanger van partijleider Sylvana Simons.
Volledig scherm
Quinsy Gario was de eerste vervanger van partijleider Sylvana Simons. © ANP

‘Quinsy Gario uit BIJ1 gezet wegens gevoelens van onveiligheid’

Kunstenaar en activist Quinsy Gario is uit BIJ1 gezet door het partijbestuur, meldt Trouw. Gario was de nummer twee op de lijst voor de Kamerverkiezingen en de eerste vervanger van Sylvana Simons. Volgens een woordvoerder is Gario’s lidmaatschap ingetrokken vanwege ‘signalen dat niet iedereen zich veilig voelde binnen de partij. En dat had te maken met Quinsy’.

5 reacties

 • HJ Veltkamp

  2 jaar geleden
  @Melle van der Meulen. Helemaal met je eens. De meeste kamerleden zitten er enkel om er zelf beter van te worden. Door de veel te luxe betalingsregeling is er ook zo ontzettend belangstelling om in de kamer te komen. Een duur betaald poppenkast theater is het.
 • Ongeveer Precies

  2 jaar geleden
  Gevoelens van onveiligheid... Pestgedrag en machtsmisbruik... Dat zijn nogal misstanden binnen een deugclubje dat naar eigen zeggen overeind staat van het fatsoen en inclusiviteit en anderen openlijk de maat neemt. Hoe was het ook alweer, wie zonder zonde is werpe de eerste steen enzo? Niet serieus te nemen.
 • Ed Noorman

  2 jaar geleden
  Het is en blijft een 'ballenpartij' Een hoop geschreeuw maar onzinnige inhoud Kenmerk voor zulke bewegingen!
 • P. Bloemheuvel

  2 jaar geleden
  He, wat niet inclusief
 • Melle van der Meulen

  2 jaar geleden
  Na verloop van tijd zie je dat deze partijtjes eendagsvliegen zijn. Het eerste jaar gaat het goed, het tweede jaar kraakt het intern al omdat de zelfbenoemde partijleider de hete adem van anderen in de nek voelt. Het derde jaar rollebolt men al moddergooiend over straat en valt een partij uit elkaar De partijleider blijft uiteraard voor die 1,5 ton per jaar in de Kamer zitten, want dat was de eigenlijke bedoeling van een partij. Leve de politieke versplintering met onregeerbaarheid als resultaat