Rechtsstaat niet heilig voor ruim een op de drie Nederlanders: ‘Zorgelijk’

Onderzoek/met videoEen derde van de Nederlanders vindt dat de regels van de democratische rechtsstaat terzijde mogen worden geschoven om ingewikkelde problemen op te lossen. Wie zich zorgen maakt over klimaatverandering of over migratie, vindt dat tegenspraak soms maar moet worden genegeerd. 

6 reacties

 • Robbert Scholten

  10 maanden geleden
  Ik denk dat veel mensen wel dingen kennen privé of op het werk die absoluut niet door de beugel kunnen,materieel of immaterieel en juridisch,ik zit daar lang niet altijd mee,ik ben geen agent en klikken heb ik een hekel
 • Robbert Scholten

  10 maanden geleden
  Na zoveel jaar Rutte is ook de rechtsstaat Nederland niet meer zeker,er hebben zich aan de lopende band onfrisse zaken afgespeeld
 • F. Post

  11 maanden geleden
  Het spreekwoord zegt , "verbeter de wereld maar beging bij je zelf " Nou dan is er nog wat werk aan de winkel voor deze regering. En verwarming op 18C zetten en maar 5 minuten douchen hou toch eens op met dat gepamper. In de 2e kamer staat de thermostaat op 22 C. En wat te bedenken van al die dienstauto's. Dus ik doe mijn eigen ding jullie ook.
 • Eric Moll

  11 maanden geleden
  Dat meningen onder druk staan door een actuele gebeurtenis kan leiden tot gevoelens van onmacht, veroorzaakt door starre, maar wel duidelijke wetten. Zelfs onze overheid neemt een loopje met rechterlijke uitspraken, negeert regels, maar heeft bovendien de mogelijkheid regels in wetten te herzien. Als je dus kritiek hebt op burgers die regels en wetten willen omzeilen, of buitenspel zetten, begin dan met een bewustzijnsprocedure die leidt tot het respecteren ervan bij ons parlement en regering.
 • Robbert Scholten

  11 maanden geleden
  Afwijken van de rechtsstaat is ook het verplaatsen van militaire wapens cq kanonnen en houwitsers ,ik vind het prima,