Klimaatminister Rob Jetten en Micky Adriaansens, minister van Economische Zaken, tijdens een overleg over het prijsplafond voor energie.
Volledig scherm
PREMIUM
Klimaatminister Rob Jetten en Micky Adriaansens, minister van Economische Zaken, tijdens een overleg over het prijsplafond voor energie. © ANP

Regels voor prijsplafond niet klaar: nog geen nieuwe termijnbedragen voor energie in januari

Het is nog steeds de vraag hoe per 1 januari het prijsplafond voor energie precies ingevoerd wordt. Pas eind volgende week wordt de regeling naar de Tweede Kamer gestuurd. Dat betekent dat consumenten voorlopig nog geen duidelijkheid krijgen over de nieuwe termijnbedragen die vanaf 1 januari gaan gelden.

 1. Tweede Kamer: Minder ogen op iPads en smartphones om ‘onzichtbare pandemie’ te stoppen
  bijziendheid
  2

  Tweede Kamer: Minder ogen op iPads en smartpho­nes om ‘onzichtba­re pandemie’ te stoppen

  Kinderen en jongvolwassenen moeten meer naar buiten en het aantal schermuren tot een minimum beperken om ernstige bijziendheid te voorkomen. Daarin moeten scholen en gemeentes meer verantwoordelijkheid nemen, vindt de Tweede Kamer. SP, GroenLinks en Partij van de Arbeid willen onderzoeken of een nieuwe wet mogelijk is. Andere partijen vinden dat er spoedig meer buitenspeellocaties moeten komen.
 2. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?