Winkelend publiek in Amsterdam.
Volledig scherm
Winkelend publiek in Amsterdam. © ANP

Rood Nederland versoepelt sneller dan groen Duitsland: ‘Ik houd mijn hart vast’

Nederland is het enige land aan de Noordzee dat nog rood kleurt op de Europese coronakaart, en toch versoepelen we sneller dan onze buurlanden. In de Tweede Kamer klinkt onbegrip. ,,Als je niet oppast, struikel je met de finishlijn in zicht.”

9 reacties

 • A Feenstra

  1 maand geleden
  Kenmerkend voor een wiebelkabinet, dat te veel naar de maatschappij luisterd en slecht met kritiek om kan gaan. Het managersgedrag laat duidelijk zien dat er geen kennis van zaken is, en dat men blind vaart op verwachte modellen, die 9 van de 10 keer niet kloppen maar nooit worden bijgesteld. De grote hoeveelheid aan jonge onervaren politici die zonder levenservaring de wereld denken te kunnen managen, door in theoretische systemen te denken. Maar helaas, de praktijk is nu eenmaal weerbarstig
 • jansen jansen

  1 maand geleden
  Vakantie is heilig, zelfs voor mark rutte, dan moet alles wijken, zelfs de corona regels.. Zo ging het de vorige keer ook, en zaten we daarna in een gigantische piek. Die lang aanhield.. Eigenlijk wel raar dat nu ineens het aantal besmettingen zo laag is...laten weinig mensen zich nog testen?? Of is het aantal bewust hoog gehouden?? Ik vind het raar.. Ik hoop dus dat het goed blijft gaan... Al heb ik daar nog geen vertrouwen in.
 • Hans Invernizzi

  1 maand geleden
  Misschien moeten we wat meer vertrouwen hebben in het kabinet en zijn adviseurs in plaats van de amateur-viroloog uit te hangen. Het is nooit goed blijkbaar. Nu gaan we sneller dan verwacht terug naar normaal en gaan sommigen daar weer over klagen. Als iedereen zich aan de maatregelen houdt, wordt het niet alleen mooie zomer maar ook een mooie herfst en dito winter. Het belangrijkste is dat iedereen zich laat vaccineren.
 • E Van Dieren

  1 maand geleden
  Ze doen het nooit goed in den Haag Dat komt doordat de meningen in ons land zo sterk verdeeld zijn...Te veel versoepelen vinden velen niet goed....te strenge maatregelen vinden anderen weer niet goed... Blij dat ik niet in de regering zit
 • Henk Kooken

  1 maand geleden
  Ongelofelijk om ongeveer alles los te laten, terwijl nog geen kwart van de bevolking volledig gevaccineerd is. Dit “kabinet” laat nadrukkelijk aan zich voorbijgaan dat wij nog steeds in het rood op de Europese kaart staan. Dit is vragen om problemen.