Premier Rutte in de Tweede Kamer.
Volledig scherm
Premier Rutte in de Tweede Kamer. © EPA

Rutte: Bibliotheken volgende week ook open, kermissen en restaurants blijven nog wel dicht

Het kabinet heeft besloten om de bibliotheken volgende week ook te openen, als de daling van het aantal ziekenhuisopnames blijft doorzetten. Dat was een wens van D66, CDA, PvdA, GroenLinks, Partij voor de Dieren en ChristenUnie. Restaurants en kermissen blijven voorlopig wel gesloten, zo heeft premier Rutte gezegd in een coronadebat.

2 reacties

  • E Goedhart

    5 maanden geleden
    Het is niet uit te leggen waarom restaurants gesloten moeten blijven. Dit kabinet kan niet meer serieus worden genomen. De willekeur veroorzaakt onvrede en mensen nemen de regels steeds minder serieus. Daar zijn de zorgmedewerkers de dupe van, ook zij krijgen, onterecht, steeds meer vervelende dingen op hun bordje. De helden van de zorg zijn nog steeds HELDEN, maar worden zwaar tegengewerkt door het kabinet. Wie gestemd heeft op Rutte of Kaag, wees er maar trots op!
  • Gerrit Voulon

    5 maanden geleden
    De regels zijn zo krom.dat weinig mensen er nog maar iets van snappen. Boekwinkels open .maar de bieb niet.restaurants nog steeds niet maar supermarkten zijn nooit dicht geweest en men loopt daar kris kras door elkaar. 1.5 mtr is ook zoiets. Hoe zou een sekswerker het doen op 1.5 mtr?.