Rutte door het stof om te snelle versoepelingen: ‘Een inschattingsfout, excuses daarvoor’

VIDEODemissionair premier Mark Rutte gaat door het stof voor de persconferentie van afgelopen vrijdag, waarin de coronamaatregelen zijn aangescherpt. Toen wilde Rutte niet reflecteren op de koerswijziging van het kabinet. ,,Excuses’’, zegt Rutte nu. ,,Dat was geen goede persconferentie van ons.’’ Hij zegt dat het kabinet een ‘inschattingsfout’ heeft gemaakt door eind juni de meeste coronaregels te laten varen. 

22 reacties

 • Misty

  2 jaar geleden
  En nu nog een excuus , voor zijn eigen mislukking. Deze koekenbakker.
 • jos zoet

  2 jaar geleden
  Sorry? Hoezo sorry... Dit was volkomen voorspelbaar en niet nodig geweest. Het was een politieke beslissing en niet op de gezondheid van de burger gebaseerd..
 • Derk-Jan Palm

  2 jaar geleden
  Excuses niet nodig maar toch aanvaard. En ik stel voor dat we snel over gaan tot de orde van de dag. Genoeg werk aan de winkel lijkt me. Carla
 • Jeroen Oosterlaar

  2 jaar geleden
  Rob Brama, ik benijd je bereidheid mensen te bereiken en deel je intenties, maar mensen hebben nog steeds niet door dat als de overheid zegt "gaat u maar lekker slapen" de volgende dag de bezetters binnenvallen en andersom met tal van onzichtbare vijanden vrijheid wordt ingeperkt onder de schijn van onveiligheid. Ik wil je niet demotiveren, integendeel, ga zo door! Misschien dat het kwartje een keer valt. Voor anderen, een koe vergeet altijd dat het een kalf is geweest. Bla bla jongeren
 • Yvonne Veld

  2 jaar geleden
  A. Nijland, Heb je ook gekeken naar wie nu voor het grootste deel besmet is en wat de gevolgen daarvan zijn? Dat je gevaccineerd bent zegt niet dat je niet ziek wordt maar wsl. in mindere mate. De jongeren die overal lak aan hebben en nu helemaal los gaan verpesten het voor heel Nl. Ze waren zich onschendbaar maar denken pas aan longcovidklachten als ze het hebben. En dan is het huilie, huilie, had ik maar ... Egoïsme ten top.