Rutte: ‘Doorgesnoven hooligans misbruikten demonstratie Den Haag’

meeste verdachten vrij‘Doorgesnoven hooligans’ hebben volgens premier Mark Rutte misbruik gemaakt van de demonstratie tegen de coronamaatregelen, die zondag plaatsvond op het Malieveld in Den Haag. Daar werden ongeveer vierhonderd demonstranten opgepakt, nadat er onder meer stenen waren gegooid naar de ME.

 1. Techondernemer schenkt D66 miljoen euro, PvdD krijgt 3,5 ton

  Techonder­ne­mer schenkt D66 miljoen euro, PvdD krijgt 3,5 ton

  D66 en Partij voor de Dieren hebben voor hun verkiezingscampagne een gulle gift gekregen van techondernemer en miljardair Steven Schuurman. Aan de PvdD heeft hij deze week 350.000 euro overgemaakt en D66 kan1 miljoen euro bijschrijven in de campagnekas. De 45-jarige Schuurman, rijk geworden met onder meer de beursgang van softwarebedrijf Elastic, zegt in dagblad Trouw dat hij met het geld de klimaatplannen van de partijen wil steunen.
 2. ME omsingelt actievoerders op Malieveld na rellen in Den Haag, ruim 100 aanhoudingen
  Play
  VIDEO

  ME omsingelt actievoer­ders op Malieveld na rellen in Den Haag, ruim 100 aanhoudin­gen

  Een onverwachte massale demonstratie tegen de coronamaatregelen op het Malieveld in Den Haag is vanmiddag uitgelopen op ongeregeldheden in het centrum van de stad. Relschoppers - volgens de politie voetbalhooligans uit de ergste categorie - zochten bij het centraal station de confrontatie met de politie en gooiden onder meer met vuurwerk. De Mobiele Eenheid voerde met paarden charges uit en zette waterkanonnen in om de relschoppers uit het centrum te verdrijven. Later werden op het Malieveld nog ruim honderd demonstranten aangehouden die niet wilden vertrekken.
 1. Grote brand in de binnenstad van Kampen
  Play

  Grote brand in de binnenstad van Kampen

 2. Nul graden, maar eerste durfals duiken buitenzwembad in
  Play

  Nul graden, maar eerste durfals duiken buitenzwem­bad in