Rutte hoopvol over versoepelingen: ‘Horeca en cultuur gaan voor’

VIDEOPremier Mark Rutte is optimistisch over het verder loslaten van de lockdown. De cijfers over omikron zijn bemoedigend, zei hij in het coronadebat: ,,Dit geeft hoop op versoepelingen, met voorrang voor cultuur en horeca. Maar we moeten eerst de nieuwe cijfers zien.” 

6 reacties

 • Jan Willemsen

  4 maanden geleden
  Stoppen met die bangmakerij horeca tot 20.00 uur open waar bemoeien die omt typen zich mee
 • heleen pattimukaij

  4 maanden geleden
  Ik zou zeggen Net als in Engeland geen mondmaskers weg met die QR codes en corona toegangsbewijs want dit moet stoppen in 2 jaar hebben ze niks bereikt met de corona regels en niks werkt alleen maar dat zaken kapot gaan en de rest
 • M.H. van den Brink

  4 maanden geleden
  Als je pleit voor 1G moet je wel zorgen dat iedereen, dus ook mensen in verzorgingshuizen en instellingen voor mensen met een verstandelijke handicap net als ieder ander toegang hebben tot de testlocatie. Anders sluit je hen uit van deelname aan het sociale leven en creëer je een tweedeling, waarvan men bij 2G tegen protesteert. Nu is er niet in iedere plaats een testlocatie.
 • G.J. Algra

  4 maanden geleden
  Het aantal patiënten in ziekenhuis neemt weliswaar af, maar het aantal nieuwe patiënten stijgt elke dag. Maandag waren dat 82 op de verpleegafdeling, dinsdag 100, woensdag 108 en vandaag 133. Dus binnenkort zullen er meer mensen opgenomen worden dan ontslagen. Op de IC valt het gelukkig nog mee met 11, 7, 7 en vandaag 16 mensen opgenomen.
 • Jeroen Oosterlaar

  4 maanden geleden
  Ada, Hahaha mee eens.