Caroline van der Plas (BBB) bevraagt premier Mark Rutte tijdens een debat in de Tweede Kamer over de boerenprotesten.
Volledig scherm
Caroline van der Plas (BBB) bevraagt premier Mark Rutte tijdens een debat in de Tweede Kamer over de boerenprotesten. © ANP/Bart Maat

Rutte: ‘Ik ga niet in gesprek met relschoppers die met moker op politieauto rammen’

De complete Tweede Kamer wijst het geweld bij boerenprotesten af. Een onafhankelijke bemiddelaar moet de stikstofimpasse doorbreken en een nieuwe wet moet intimidatie bij politici thuis strafbaar maken.

16 reacties

 • Y bethume

  1 maand geleden
  Dat hoeft ook niet meneer Rutte, als uw Niéuwe bemiddelaar maar wel in gesprek gaat met de overige 97%.
 • bassie van adel.

  1 maand geleden
  en dat zegt de gene die verantwoordelijk is voor Groninger gas, toeslagen affaire, en nog veel meer..........
 • G. Schoonewille

  1 maand geleden
  https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/19/steeds-minder-stikstof-en-fosfaat-uit-rioolwater-in-oppervlaktewater. WIE MOET WIE GELOVEN?Lees deze site eens! Het stigmatiseren is makkelijk om een groep slechteriken onderdeel te maken om je eigen motivatie te http://versterken.De botte opeenstapeling van taalgebruik (regenten mentaliteit) vanuit de politiek maakt reacties los en slaat ook een constructieve discussie plat dit is de politiek aan te merken. Geweld is uit den boze !!!
 • Jan Willemsen

  1 maand geleden
  Ook hier komen de gevulde zakken weer tevoorschijn. Wat een gedoe. Uitstekend optreden van de premier,
 • J Verboom

  1 maand geleden
  Het is heel opvallend dat Rutte wegduikt als er een groot probleem ontstaat en dan aan de vakministers overlaat. Een situatie als die er nu is met de boeren maar natuurlijk ook met het gasdossier Groningen zou het de voorzitter van ministerraad sieren dat hij het voortouw neemt. Maar nee dit kan je niet van hem verwachten, het is net een stier zonder kloten hij doet maar wat en er komt niets fatsoenlijks uit. Jammer.