Rutte IV onder vuur om zorgplan: ‘Onacceptabel dat kabinet hier het mes in zet’

VIDEOHet kabinet-Rutte IV heeft vandaag een klus aan het verdedigen van zijn regeerakkoord. Naast de oplopende staatsschuld en teruglopende koopkracht ligt er ook een plan om te korten op het aantal mensen dat in verpleeghuizen werkt. De zorg voor ouderen verslechtert daardoor. Oppositiepartijen willen dat het kabinet het plan intrekt.

16 reacties

 • Robbert Scholten

  1 jaar geleden
  Het is een onzalig plan te bezuinigen op de zorg in een florerende economie,bovendien was twintig jaar geleden al te voorzien dat de zorg meer ging kosten na de grote naoorlogse boom van mensen geboren begin vijftiger jaren,daar is toen al heel veel over geschreven,bovendien is het inherent aan een beschaafd land ook te investeren in de zorg voor met name ouderen,we bulken in het geld dus dat kan het probleem niet zijn
 • Jan Willemsen

  1 jaar geleden
  Wat erg die Wilders. We moeten als bevolking deze man isoleren. Misschien functie elders om daar te schreeuwen
 • doe mijn best

  1 jaar geleden
  Geld is er zat. Laten ze gewoon een paar miljard van het klimaat halen. Dat geld kan beter besteed worden. Anders is het toch(zo wie zo) weg gegooid geld.
 • Ed Noorman

  1 jaar geleden
  Gewoon een walgelijk groepje baantjes jagers daar op het binnenhof. Als ze eenmaal op het 'pluche' zitten hebben ze schijt aan de bevolking!! En die VVD'er Rutte heeft weer zijn zin, voor de vierde keer in het torentje. Met al zijn gekonkel en gelieg heeft hij het weer voor mekaar! Daar heeft hij heel wat consessies voor moeten doen richting D66, maar dat interesseert deze figuur met olifantenhuid niks!!
 • HAM Boelens

  1 jaar geleden
  We kunnen wel 110 jaar worden. Overal pillen voor. Gezonder eten en drinken. Sporten. Maar geen bejaardentehuizen meer. Nog maar één keer per week onder de douche. Een keer per dag een verzorgende thuis. De rest van de dag alleen. Achter de geraniums. Wil je zo oud worden? Laat Rutte maar eens 3 dagen en nachten meelopen. Ook op de PG afdelingen. Dan piept hij wel anders.