Rutte IV op het bordes: veel nieuwe gezichten en één digitale eed

VIDEOKabinet-Rutte IV staat 299 dagen na de verkiezingen op het bordes van paleis Noordeinde. Van de twintig ministers zijn veertien gezichten nieuw als minister, veel van hen zijn ook nieuw in Den Haag.

16 reacties

 • Ed Groot

  6 maanden geleden
  Schandalig hoe dit nieuwe clubje onder leiding van die Rutte de bejaarden en AOW ers wegzet!! Loskoppelen van minimumloon, terwijl dat altijd de norm was!! Pensioenen indexeren, ja dat had hij (Rutte)graag gedaan maar is niet mogelijk omdat de generaties hierna ook nog een goed pensioen moeten hebben!! Absurd, wat een zwaar idiote redenaties!! Ze moeten zich zeer diep schamen!!
 • M.H. van den Brink

  6 maanden geleden
  Over één minister kregen we in ieder geval een "positief" bericht.
 • Henk Bartelds

  6 maanden geleden
  De stoelendans heeft aangetoond dat slechts twee personen geschikt werden geacht om op dezelfde stoel te blijven zitten.
 • Eric Goedhart

  6 maanden geleden
  Vertrouwen in dit kabinet: 0.0 Snap ook niet hoe deze partijen zo goed konden scoren tijdens de verkiezingen.
 • Joost Van Zutphen

  6 maanden geleden
  Niemand van deze regering wilde deze regering, maar de huidige oppositie deed een jaar lang 24/7 van alles om niet in het kabinet te komen. Logisch, omdat elk kabinet naar verwachting eind dit jaar zal vallen over Groningen. En dat kost stemmen. Dus er waren twee mogelijkheden: tot die tijd demissionair door gaan of voor de vorm met dezelfde partijen even een nieuw kabinet vormen.