Rutte lijkt niet meer strak aan stikstofbeleid vast te houden: ‘De verkiezingsuitslag gaat rol spelen’

met videoPremier Mark Rutte lijkt, gezien de monsterwinst van BBB, niet meer strak vast te houden aan het stikstofbeleid van het kabinet. ,, De uitslag gaat dus, dat kan niet anders, een rol spelen in het beleid, die gaat impact hebben”, zei hij na de ministerraad.

22 reacties

 • A. Kooi

  4 dagen geleden
  Ik denk nog een of 2 maand ,maar vallen dat doen ze dit jaar!
 • Ed Noorman

  4 dagen geleden
  Bakzeil gaat hij eindelijk eens halen samen met zijn maat Kaag, eindelijk gerechtigheid!
 • Nico van de Kamp

  4 dagen geleden
  Het punt stikstof wordt er nu uitgelicht het gaat om meer waarom de kiezer heeft aan gegeven Rutte, genoeg is genoeg: toeslagen affaire, Groningen gas, woningbouw, 1e kabinet Rutte heeft alle lucht uit de woningbouw gezogen, Omtzigt, sms'jes opschonen, vluchtelingen probleem (waar we zelf een groot deel verantwoordelijk voor zijn!) etc. Maar er zijn nog 1,8 milj NLs waar het heel goed mee gaat, zich verder geen zorgen maakt ook niet over de medelanders en nog op Rutte stemt, met als reactie dit
 • B Zieleman

  5 dagen geleden
  Rutte is- en blijft een langspeelplaat die blijft hangen. Wie gelooft ze nou nog...ik in ieder geval niet, vanaf het begin af aan al niet gedaan. Maar met stemmen van moties zouden de stemmen per partij moeten gelden, niet per zetel. Of liever: vraag het de burgers ook, nóg beter.
 • M.C. Fels

  5 dagen geleden
  Hij zal zich aan de wet moeten houden. Linksom of rechtsom moet de stikstofuitstoot omlaag, anders kan er niet gebouwd e.d. worden. Er zijn bindende rechterlijke uitspraken gedaan. BBB heeft veel zetels, maar beslist niet wat er in Nederland gebeurt, dat beslist de meerderheid van de kamer. We zullen zien.