De kerncentrale in het Zeeuwse Borssele die sinds 1973 in gebruik is. In het nieuwe regeerakkoord is opgenomen dat de overheid er twee kerncentrales bij wil bouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
De kerncentrale in het Zeeuwse Borssele die sinds 1973 in gebruik is. In het nieuwe regeerakkoord is opgenomen dat de overheid er twee kerncentrales bij wil bouwen. © Rob Engelaar

Schaduw over verkiezingen: ‘Gemeenten krijgen al decennia te weinig geld voor hun taken’

Op 16 maart mogen we weer naar de stembus. Dit keer voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dat belooft wat, zeker voor lokale partijen. Voor kandidaten die mooie beloften willen doen, zijn het zware tijden. Het geld is op. De situatie is zo ernstig, dat ‘de lokale democratie op het spel’ staat. In een serie verhalen blikken we vooruit op deze verkiezingen. Dit is aflevering 1. ,,Er voltrekt zich een stille ramp.”

12 reacties

  • Ed Noorman

    1 jaar geleden
    Teweinig geld, belachelijk!! Ze kunnen gewoon niet met geld omgaan die ambtenaren!!
  • Robbert Scholten

    1 jaar geleden
    Ik geloof erhelemaal niets van dat het geld op is,wel dat de politiek daarmee schermt,isook gemakkelijk als je geen wijzigingen wilt,we zitten gevangen in een kooi,gefabriceerd door de gevestigde politiek die ons wil laten geloven dat zij het het beste weten en als de dood zijn voor veranderingen,de laatste echte held die veranderingen wilde was fortuyn
  • Anoniem

    1 jaar geleden
    T. Hetebrij De gemeente Zwolle heeft nog lang geen geldgebrek want zij geeft het uit aan magalomane projecten. Alleen jammer dat er wordt bezuinigd in het sociaal domein want daar is helaas geen geld meer voor.
  • R. Gerritsen

    1 jaar geleden
    Dat is de Rutte doctrine. Torenhoge belastingen en te weinig geld voor degenen die het moeten doen!
  • W. Kloppenburg

    1 jaar geleden
    Eerst maar eens fors bezuinigen op hobbyisme, te beginnen met de Fundatie, als ik op een foto zie dat de Fundatie 400 M2 nodig heeft om 3 schilderijen tentoon te stellen dan kan de subsidie probleemloos gehalveerd worden, zeker als je bedenkt dat er plotseling ook een directeur bij moet komen omdat de zittende directeur zich misdraagt, de kosten daarvan kunnen ook van de subsidie af, dit is immers onvoorstelbaar wanbeleid van de toezichthouders.