ANP
Volledig scherm
© ANP

SGP-vrouwen roeren zich over vrouwenstandpunt partij

Een groep SGP-vrouwen zwengelt de discussie weer aan: is het partijstandpunt dat vrouwen geen politieke rol kunnen spelen nog wel van deze tijd? Een nieuw ‘vrouwennetwerk’ wil in gesprek met het partijbestuur om de argumenten die de SGP hanteert tegen het licht te houden.

7 reacties

 • Melle van der Meulen

  2 jaar geleden
  Het probleem is, dat zowel de bijbel als de koran worden uitgelegd door heel traditionele mannen die hun macht daarop willen baseren. Wie de Bijbel en de Koran echt leest, ziet vrouwen die enorm geemancipeerd zijn en totaal gelijkwaardig aan de man. Maar de bijbel is in de loop der eeuwen politiek meerdere malen her schreven en heeft weinig nog maar te maken met het origineel. De Koran is authentiek gebleven maar door stammen en politiek betrokkenen totaal verkeerd uitgelegd. Beiden bestudeerd!
 • CT Putten

  2 jaar geleden
  Marcel Bekhof : dat is de spijker op zijn kop. Ik ben heel christelijk opgevoed, maar heb me daar helemaal los van gemaakt en leef het leven wat ikzelf wil. De bijbel etc zijn geschreven om mensen bang te houden en angstig , zodat ze brave schaapjes blijven . En waarom zou je leven naar iets wat al duizenden jaren geleden geschreven is. Wees gewoon jezelf : wees eerlijk en oprecht zodat jij jezelf elke ochtend recht in de spiegel kan aankijken . En niet schijnheilig doen en zondag in kerk zitten
 • jos zoet

  2 jaar geleden
  En dat zit in de regering zonder cordon sanitaire van Rutte..?
 • Marcel Bekhof

  2 jaar geleden
  Ik krijg soms de indruk dat de Bijbel en de Koran zijn geschreven door hele angstige, door hun moeder klein gehouden, onbeduidende zielige mannetjes.
 • harm mol

  2 jaar geleden
  Als ze echt volgens de bijbel leven moeten vrouwen thuis blijfen en afwassen. Maar dat was 2000 jaar geleden