Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) en Conny Helder, minister voor Langdurige Zorg en Sport, tijdens het debat in april over de mondkapjesdeal die het ministerie van Volksgezondheid sloot met Sywert van Lienden.
Volledig scherm
Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) en Conny Helder, minister voor Langdurige Zorg en Sport, tijdens het debat in april over de mondkapjesdeal die het ministerie van Volksgezondheid sloot met Sywert van Lienden. © ANP

Spoedprocedure in Kamer om alsnog vrijgeven appjes De Jonge in Sywert-deal

De Tweede Kamer gaat zich buigen over de vraag of het ministerie van Volksgezondheid (VWS) alsnog moet worden gedwongen berichtenverkeer over de Sywert-deal vrij te geven. Het gaat onder meer om appjes van ex-minister Hugo de Jonge en topambtenaren. Het ministerie weigert dat tot dusver en betaalt liever een dwangsom, die inmiddels is opgelopen tot 15.000 euro. 

10 reacties

 • D Dijkhof

  2 maanden geleden
  Het kabinet en de overheid hebben schijt aan de wet en burgers. Vervolgens vindt men het vreemd dat burgers in opstand komen.
 • Harold de Vreden

  2 maanden geleden
  Weer een voorbeeld van een bestuurscultuur die van geen kant deugt. Waarom geen open kaart spelen? Of vallen er dan slachtoffers onder de leden van dit waanzin kabinet? Of valt dit allemaal onder het nieuwe elan? Laten we ervoor zorgen dat Rutte en zijn straatrovers uit Den Haag verdwijnen , ik weet nog wel een geschikte plek voor ze. En voor de leden van dit kabinet met een C van Christen in hun beleid heb ik ook nog een tip, lees die bijbel nog eens een keer goed door!
 • Paul Gerritsen

  2 maanden geleden
  Dit stinkt aan alle kanten. Ongelofelijk dat dit mogelijk is. En van deze overheid moeten wij ons wel aan de wet houden?
 • Wim Paalderman

  2 maanden geleden
  Wat hebben ze te verbergen ?? en wat komt er nog meer boven water mbt de corona perikelen .
 • M.H. van den Brink

  2 maanden geleden
  Nee, in Nederland bestaat geen corruptie, alleen netwerken en een ex- minister die die voor een lobby organisatie werkt.