Premier Mark Rutte.
Volledig scherm
Premier Mark Rutte. © AP

Tekort naar 3,4 procent, kabinet laat gepensioneerden opdraaien voor AOW-verhoging

Het begrotingstekort van Nederland stijgt dit jaar naar 3,4 procent en komt daarmee weer boven de Europese norm van 3 procent. Tegelijkertijd presenteert het kabinet de rekening aan kleinere spaarders, directeuren en pandjesbazen. Ook gaan AOW’ers grotendeels zelf opdraaien voor hun AOW-verhoging.

21 reacties

 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Ik vind Rutte een vreselijke politicus,hij heeft een niets zeggende uitstraling,ik vind zijn uitspraken nietszeggend,hij lijkt democratisch maar is het niet,hij laat geen ruimte voor een andere mening,ik hoop dat hij gauw het veld ruimt ,Nederland verdient beter
 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Dat moet dan maar,is niet leuk en rechtvaardig en later moet daar bij een vilgend kabinet op worden teruggekomen
 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  We moeten stoppen met ontwikkelingshulp,als dat na vijftig jaar nog niet heeft geholpen dan helpt het nooit,stop met die verspilling net als met de gemeentesubsidie voor verenigingen en sportclubs we moeten ons richten op ons zelf en europa
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  @ Wim Koppman,met links wordt het nog veel erger. Verdere nivellering, veel gratis , de grenzen nog verder open,nog meer ontwikkelingshulp en de inwoners nog verder in de verdrukking ten faveure van het milieu.
 • Wim Koopman

  1 maand geleden
  Net wat gezegd wordt, hoe kan deze regering nog steeds zitten huizen crisis toeslagen affaire enz.enz. Zullen we met de volgende verkiezingen eens een andere koers (links) kiezen?