Het leek erop dat de PVV een plan van het kabinet zou steunen om de subsidieregeling voor zonnepanelen af te bouwen, maar PVV-voorman Geert Wilders heeft besloten tóch tegen te stemmen.
Volledig scherm
Het leek erop dat de PVV een plan van het kabinet zou steunen om de subsidieregeling voor zonnepanelen af te bouwen, maar PVV-voorman Geert Wilders heeft besloten tóch tegen te stemmen. © ANP / ANP

Toch geen steun PVV: meerderheid afschaffen ‘zonnesubsidie’ onzeker

Het is nog maar zeer de vraag of het kabinetsplan om een steunregeling voor zonnepanelen af te schaffen op genoeg steun in de Eerste Kamer kan rekenen.

13 reacties

 • P Opdam

  2 maanden geleden
  @Arend Misschien is het beter om onder het genot van een lekker bakkie koffie uit mijn lekkere machine die aangestuurd wordt door mijn dure zonnepanelen even verder te babbelen want via deze site komen we er niet uit. Misschien kunnen we dan ook even praten wat democratie betekend. Ik hoor het wel
 • Arend Van Faassen

  2 maanden geleden
  Gerda Op dam, de spelregels veranderen. Al vanaf het begin was duidelijk gemaakt dat de salderingsregeling tijdelijk was. Het is een paar maal verlengd, maar de spelregels waren duidelijk. De PVV laat nu zien dat ze meer opkomt voor diegenen die 's avonds hun elektrische auto opladen met dure stroom omdat het toch gesaldeerd wordt met geld dat de burger zonder panelen mag ophoesten.
 • Peter van den Noort

  2 maanden geleden
  De betrouwbaarheid van de regering staat al langer onder druk, daar helpt het idee van D66 niet echt aan mee, je kunt mensen welke hebben geïnvesteerd in zonnepanelen onder regeringsregels de regels nadien niet zomaar wijzigen. Dat heet kiezersbedrog, worden we al te vaak mee geconfronteerd.
 • Gerarda Op dam

  2 maanden geleden
  @Biesemaat werkelijk zo gefrustreerd om niet over het punt te discussiëren maar een reactie plaatser te wijzen op verschil kamer en regering? Goed onderlegd hoor, applaus. Volgens mij heeft de heer Opdam wel een heel goed punt qua spelregels die veranderen tijdens het spel en daar hoor ik u niet over. Het gaat hier over zonnepanelen en niet over of de heer Wilders ooit in de regering komt..... democratie is ver te zoeken tegenwoordig in dit polarisatie land. Fijne dag allen.
 • P Opdam

  2 maanden geleden
  @Erik Biesenaat Wilders komt nooit in de regering😁😁😁 Niet met mensen zoals u die de democratie niet erkennen. Volgens mij was hij meestal de tweede partij van Nederland en pesten ze hem constant weg. Maar dat is vrijheid🤣🤣 Stemt u lekker op Kaag 👍