Van der Plas en Van der Wal botsen tijdens debat: ‘Naar en vervelend als het op deze manier wordt gezegd’

Met videoEen clash tussen landbouwminister Christianne van der Wal uit Hierden en de Deventer fractievoorzitter Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging tijdens een debat in de Tweede Kamer. Van der Plas vindt dat het kabinet krokodillentranen huilt als het gaat om de PAS-melders. Van der Wal noemt die uitspraak ‘naar en vervelend’.

50 reacties

 • J N de Graaff

  2 maanden geleden
  Daar het doel is de overall uitstoot naar beneden te brengen dan kan er van "rechten" ruilen danwel verkopen geen sprake zijn. Laten we een jaartje deze discussie pauzeren en alle sectoren de tijd geven zich te beraden op welke maatregelen zij kunnen nemen de in en output te reduceren. De boeren zouden bvb wat op kunnen steken bij collegae die al wel een progressieve bedrijfsvoering zijn begonnen. En de financiers van het oude systeem hebben genoeg vet op de botten er van daarin te investeren.
 • H de Vries

  2 maanden geleden
  De rechter past alleen maar de wet toe die door de tweede en eerste kamer is vastgesteld, op voorstel van de regering.
 • Arend Van Faassen

  2 maanden geleden
  Gerrit Kassier, waarschijnlijk nog nooit van de trias politica gehoord, of van scheiding der machten? Als een regering rechters gaat overrulen komen we in een dictatuur.
 • Gerrit Kassies

  2 maanden geleden
  Gerrit Kassies Wie regeert er nu in dit land, de regering of rechters. De regering doet niet anders dan zich achter de rechters verschuilen. Laf, laf laf!
 • H de Vries

  2 maanden geleden
  @dhr. Willemsen: site RMA: Remarkable maakt boerburgerbeweging. RMA is een communicatieburo agrarische sector (zie portfolio). Insiders zal het niet verbazen dat RMA samen met Caroline van der Plas een BBB starten. In Nederland staat de agrarische sector in het beklaagdenbankje. RMA ondersteunt. Om misverstanden te voorkomen zal BBB in een aparte organisatievorm ingericht worden. Nou, wat mij betreft geen enkel misverstand hoor: als je BBB ziet, zie je de agraindustrie met z'n reclameburo.