Demissionair Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (CDA).
Volledig scherm
PREMIUM
Demissionair Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (CDA). © ANP

Weer stijgt het aantal besmettingen, viroloog waarschuwt: ‘denk na over festivals’

CORONAHet aantal besmettingen zit in de lift, de Deltavariant neemt de boel snel over. Virologen manen tot voorzichtigheid, maar in ziekenhuizen is het rustig. Dreigen extra maatregelen? ‘Als dit doorstijgt, moet je serieus over festivals nadenken’. 

2 reacties

  • Rob Brama

    3 maanden geleden
    Alle kwetsbaren en ouderen zijn gevaccineerd. Zo'n storm zal het niet lopen in de ziekenhuizen. Jonge gezonde mensen hebben er vrij weinig van te duchten. Er moet worden gekeken naar het percentage van positieve tests, geen absolute cijfers, dat is totaal zinloos i.v.m veel verplicht testen. Verder werd de "crisis" veroorzaakt door de druk op de kaal bezuinigde zorg en dat zal nu minder zijn. Maar nog steeds miljarden naar de testsamenleving en geen stuiver naar de zorg, dat is ronduit misdadig.
  • Helena D C M van duuren-lambregts

    3 maanden geleden
    Dat kun je toch op je vingers natellen,het lijken wel gekken zo ze tekeer gaan, ook ik ben blij maar blijf voorzichtig .We zijn er echt niet vanaf eer het September November is zitten we weer volop in de in de zieken ,en lopen de ziekenhuizen weer voller als datje zou willen .