Staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Financiën in gesprek met gedupeerde ouders van de Toeslagenaffaire op het Plein, voorafgaand aan een debat over de zaak in de Tweede Kamer.
Volledig scherm
Staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Financiën in gesprek met gedupeerde ouders van de Toeslagenaffaire op het Plein, voorafgaand aan een debat over de zaak in de Tweede Kamer. © Hollandse Hoogte / ANP

‘Weggewerkt’ memo Toeslagenaffaire: e-mails nu op straat

Een ‘explosief’ memo over de Toeslagenaffaire is niet ‘weggemoffeld’, maar werd niet breed gedeeld zodat in kaart kon worden gebracht wat er met dat signaal was gebeurd. Dat zegt staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Toeslagen) in een brief aan de Tweede Kamer.

3 reacties

 • jos zoet

  1 jaar geleden
  Misschien de ontslagregels van (hogere) ambtenaren herzien...
 • Marianne Klaasen

  1 jaar geleden
  Deze twee topambtenaren horen flink vervolgd te worden. Allereerst een gevangenisstraf en daarnaast een zeer hoge geldboete. Als je onder ede staat en dan nog gaat zitten liegen, vind ik helemaal erg. Wat een arrogantie van die lui. Vinden zichzelf boven het volk verheven. Maar, blijkbaar staan politici en hun topambtenaren boven de wet. Als een burger een wind laat, wordt hij of zij al vervolgd. Misselijkmakend dat hele zooitje in Den Haag.
 • Marcel Bekhof

  1 jaar geleden
  Gòh wat raar zeg, dat zou je van de politiek in Nederland toch niet verwachten, misschien moeten de regels waaraan een Verklaring Omtrent Gedrag moet voldoen aangescherpt worden, of zeg ik nu iets geks?