De inbreker haalde het kantoor van Icare Thuiszorg in Putten overhoop om mondkapjes te stelen.
Volledig scherm
De inbreker haalde het kantoor van Icare Thuiszorg in Putten overhoop om mondkapjes te stelen. © Persbureau Heitink

150 Mondkapjes gestolen bij inbraak in gezondheidscentrum Putten: ‘Dit is onbegrijpelijk’

Bij het gezondheidscentrum aan de Engweg in Putten is afgelopen nacht ingebroken, waarbij ongeveer 150 mondkapjes zijn gestolen.

Ook zijn 35 flessen desinfecterende zeep gestolen. De inbraak gebeurde bij een kantoor van thuiszorginstantie Icare Thuiszorg Putten. ,,We zijn dringend op zoek naar nieuwe mondkapjes, want onze zorgverleners hebben bescherming nodig,’’ zegt woordvoerder Audrey van den Berg van Icare.

De inbraak werd rond 7 uur ontdekt door een medewerkster van Icare. De inbreker is via de  achterzijde van het gebouw naar binnen gekomen door een raam te forceren, op de plek waar voorheen icare was gevestigd. Omdat de thuiszorginstantie inmiddels intern verhuisd naar een andere plek in het gezondheidscentrum, heeft de inbreker drie deuren moeten forceren om bij Icare thuiszorg uit te komen. Daar heeft de dader alle kasten overhoop gehaald.

Veiligheid

,,We zijn aangesloten bij de GGD, dus we hebben gelukkig nog mondkapjes kunnen krijgen voor onze zorgverleners,’’ reageert Van den Berg. ,,We doen er alles aan om de gezondheid van onze medewerkers en van onze klanten te beschermen, de mondkapjes zijn heel belangrijk voor de veiligheid van onze mensen. Daarom snap ik niet wat iemand bezielt die mondkapjes steelt, deze daad is onbegrijpelijk.’’

De woordvoerder van Icare Thuiszorg in Putten doet een oproep: ,,Mondkapjes zijn schaars, dus we zouden heel blij zijn met extra exemplaren. Als er mensen zijn die nog mondkapjes of desinfecterende zeep hebben liggen en die aan ons willen geven, kunnen ze die komen brengen op vrijdag tussen 12 en 14 uur.’’

Veluwe