Volledig scherm
Een man raakte gewond in Putten. © News United / Alfred Ruitenga

33-jarige vrouw aangehouden voor verwonden man in Putten

In een woning aan het Kerkplein in Putten heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een gewonde man aangetroffen. Het gaat om een 30-jarige man met Poolse nationaliteit en zonder vaste verblijfplaats. De man is buiten levensgevaar, een 33-jarige vrouw is als verdachte aangehouden en blijft in voorlopige hechtenis. 

Omstreeks 01.20 uur die nacht werd bij de ambulancedienst gemeld dat er een gewonde op het adres zou zijn. Omdat de melder niet goed Nederlands sprak, was niet direct duidelijk wat er zich had afgespeeld.  Daarom werd de politie naar het adres gestuurd. De gewonde man werd aangetroffen in een bovenwoning van Grand Café de Marktmeester. Het slachtoffer is direct naar het ziekenhuis gebracht. 

Bloedsporen

In huis troffen de agenten bloedsporen aan. De bloedsporen wezen op een mogelijk geweldsmisdrijf, maar hoe het slachtoffer de verwondingen precies heeft opgelopen is nog onduidelijk. Ook de overige bewoners konden, mede vanwege de taalbarrière, niet goed aangeven wat er was gebeurd.

Op basis van eerste bevindingen werd de 33-jarige vrouw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de zaak. Zij zit in voorlopige hechtenis. Zij gaf aan dat ze het slachtoffer kent en vertelde dat ze in het pand woont. De overige bewoners van het pand zijn tijdelijk ergens anders ondergebracht. 

Sporenonderzoek

Uitbaatster Carola Kinser van Marktmeester benadrukt dat haar zaak volledig los staat van de bovenwoning en haar bewoners.

De recherche heeft de hele zaterdagochtend onderzoek gedaan naar sporen die uitsluitsel kunnen geven over de toedracht. Daarvoor was de Poststraat waar de ingang naar de woning is, volledig afgezet met hekken. In de woning zijn glasscherven aangetroffen. Het incident gebeurde in huiselijke sfeer, dus het heeft geen relatie met horeca-activiteiten in het centrum van Putten.

Niet levensbedreigend

Het 30-jarige slachtoffer kan naar verwachting snel worden ontslagen uit het ziekenhuis. Zijn verwondingen zijn niet levensbedreigend. Er zijn regelmatig klachten over de Poolse bewoners van de bovenwoning in Putten, onder meer dat ze naakt voor het raam staan. 

De Stentor nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!

Veluwe