Volledig scherm
© ANP/Koen Suyk

50.000 euro voor een hole-in-one

PUTTEN- - De Lions Club Putten-Arkemheen betaalt 50.000 euro aan de golfer die een hole-in-one slaat op een 130 meter lange baan tijdens de Dutch Golf Putten op donderdag 16, vrijdag 17 en zaterdag 18 mei.

Met die opmerkelijke actie probeert de club geld op te halen voor lokale goede doelen, waaronder Pension Rustenburg. Let wel, de golfspeler moet daarvoor speciale balletjes kopen (à 2,50 euro) met opdruk van de Lions Club. En de speler moet in het bezit zijn van een golfvaardigheidsbewijs (GVB). In totaal zijn er 2500 balletjes te koop. Voor kinderen en belangstellenden zonder GVB is een eenvoudige baan beschikbaar voor het slaan van een hole-in-one. Daar is een wat bescheidener prijs in het vooruitzicht gesteld; 1000 euro cash.

De Dutch Golf Putten is open op donderdag 16 mei van 12 tot 20 uur, op vrijdag 17 mei van 10 tot 20 uur en op zaterdag 18 mei van 10 tot 16 uur. Tijdens het evenement zijn er nog andere prijzen te winnen zoals op zaterdag een prijs voor 'the longest drive' (de verste slag). Dutch Golf Putten stelt golfclubs beschikbaar voor wie geen eigen golfuitrusting heeft. Zaterdag om 16 uur wordt het evenement afgesloten met een braaibuffet en de bekendmaking van de opbrengt voor de goede doelen.

Dutch Golf Putten vindt plaats aan de Nijkerkerstaat 99a.

  1. Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet
    PREMIUM

    Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet

    Er zijn kritische kanttekeningen te plaatsen bij de petitie van duurzaamheidsorganisatie Urgenda en zestig natuurorganisaties om een verbod in te stellen op grootschalige bomenkap, aldus hoogleraar bosecologie en bosbeheer (Wageningen Universiteit) en adviseur bij Staatsbosbeheer Frits Mohren. Dat Staatsbosbeheer haar eigen beleid nu onder een vergrootglas legt, noemt Mohren desondanks ‘verstandig’. ,,Maar de reguliere houtkap is van een heel andere orde van grootte dan nu wordt voorgespiegeld.”

Veluwe