Volledig scherm
Henk met de foto's van zijn dochter die hij nog op zijn telefoon had. Foto: Henk Mazier

Alleen deze foto's heeft Henk nog van overleden dochter na roof

PUTTEN - Alsof hij in een achtbaan zit, zo razen de emoties door Henk Mazier uit Putten. Toen hij na een aangename vakantie op de Malediven dinsdag ontdekte dat inbrekers de harddisk met foto's van zijn overleden dochter gestolen hadden. ,,En dan te bedenken dat ik de vele foto's en video's van Sofie niet op mijn computer bewaarde met het idee dat die nog wel eens gestolen zou kunnen worden''.

Mazier verloor twee jaar geleden zijn 7-jarige dochter na een strijd tegen hersenstamkanker. ,,Op een harddisk had ik alle herinneringen aan haar opgeslagen en die in mijn kluis veiliggesteld. Ik had het gevoel dat ze daar onschendbaar lagen, niet dus'', zegt de autohandelaar uit Putten.

7 uur binnen
De inbrekers moeten volgens hem goed op de hoogte geweest zijn van de situatie. ,,Ze zijn, zo blijkt uit bewakingscamerabeelden, maar liefst zeven uur in dit pand aan het werk geweest. Ze wisten dus dat ik op vakantie was en ze wisten ook waar de kluis te vinden was. Want die zat verborgen in een 3 steensmuur, achter een kast en een klep''. Mazier heeft de beelden overgedragen aan de recherche. Op basis daarvan vermoedt hij dat twee mannen lange tijd met de kluis in de weer waren, terwijl een derde zijn hele woning overhoop haalde op zoek naar buit.

Foto's terug
,,Toen ik thuis kwam leek het alsof ik een bouwput binnenstapte. Ze hadden alle laden opengetrokken, matrassen van bed gehaald''. De ondernemer, zijn garage is tegen zijn woning aangebouwd, wil niet ingaan op hoeveel geld gestolen is bij de inbraak. ,,Dat interesseert me ook niet zoveel. Die foto's van Sofie wil ik terug. Ik hoop dat de daders het fatsoen hebben dat ze de harddisk niet zomaar wegsmijten, maar dat ze hem naar mij terugsturen. Dat mag anoniem. Desnoods in een enveloppe zonder postzegels erop''.

Volledig scherm
Henk met de foto's van zijn dochter die hij nog op zijn telefoon had. Foto: Henk Mazier

Veluwe