Volledig scherm
© Thinkstock

Belastingaanslag Putten kan digitaal

PUTTEN - Inwoners van de gemeente Putten kunnen hun gemeentelijke belastingen voortaan ook digitaal regelen. Inwoners ontvangen de aanslag dan in de Berichtenbox van MijnOverheid en niet meer via de post.

Inwoners van Putten die belastingplichtig zijn voor de aanslag gemeentelijke belastingen, ontvangen deze week een brief hoe zij zich kunnen aanmelden voor de Berichtenbox. De burgers die zich niet registreren, blijven de aanslagen wel gewoon via de post ontvangen.

Volgens de gemeente heeft een digitale aanslag verschillende voordelen: "De aanslagen en WOZ-beschikkingen kunnen altijd en overal worden ingezien. Het is overzichtelijk en veilig; inwoners moeten inloggen met hun DigiD en kunnen dus alleen hun eigen gegevens inzien. Ook sparen we het milieu, omdat we minder papier gebruiken."

De mogelijkheid geldt met ingang van het belastingjaar 2017. Mensen die de aanslag voor volgend jaar al digitaal willen invullen, moeten zich dan wel vóór 1 januari 2017 registeren voor de Berichtenbox op www.mijn.overheid.nl. Inwoners die zich al eerder hebben geregistreerd voor de Berichtenbox, dienen te controleren of de gemeente Putten al is aangevinkt. Als dit niet zo is, moeten zij dat nog wel doen om van de mogelijkheid gebruik te maken.

De gemeente Putten wil met de extra mogelijkheid de digitale dienstverlening vergroten. "In de toekomst zullen steeds meer producten van de gemeente Putten worden aangeboden via de Berichtenbox van MijnOverheid", aldus de gemeente.

Veluwe